Advies voor biologische maaltijdboxen

Summary:

Biologisch eten wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Lees hier welke biologische maaltijdboxen er zijn en waarom biologisch eten zo belangrijk is.

Biologisch is een term die je de afgelopen jaren veel hoort. Maar wat is biologisch nou eigenlijk en wat voor invloed heeft het op jou maaltijdbox? Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Duurzaamheid gaat verder dan alleen biologische producten. Duurzaamheid gaat over het hele proces van het land tot de box bij jou op de deurmat. Lees verder waarom een biologische maaltijdbox goed is voor niet alleen jou, maar ook het milieu en de wereld!

Wat is biologisch

Wanneer een product het label biologisch heeft moet dit aan bepaalde eisen voldoen. Bij voeding wat biologisch is geproduceerd word er zo min mogelijk ingegrepen in het proces en doet de natuur het werk. Hierbij word bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Bij dierlijke biologische producten moet er rekening worden gehouden met dierenwelzijn.     

Waarom biologisch kiezen

Voedsel is verantwoordelijk voor een derde van de klimaatbelasting. Door biologische producten te kiezen kan jij dus zeker een verschil maken. Vooral in een tijd waarbij het milieu steeds belangrijker wordt. Door te kiezen voor biologische maaltijdboxen kan je op een makkelijke manier een verschil maken voor mens, dier en de aarde.   

Welke boxen zijn biologisch

Ook maaltijdboxen houden rekening met welke producten ze in een box doen en maken bewuste keuzes, zodat jij kan genieten van heerlijke verse producten in je maaltijdbox. Marley Spoon focust op de beste ingrediënten met de beste smaak. Dit doen ze door verse en seizoensgebonden producten uit te kiezen zo dicht mogelijk bij huis, dit is dan ook geen volledig biologische maaltijdbox. Zoals de naam al zegt is Ekomenu ook een maaltijdbox die zich bezighoudt met de beste producten. Ekomenu kiest er zelfs voor om alleen maar 100% biologische maaltijdboxen te verkopen!    

Duurzaamheid

Naast biologische producten zijn er meer manieren op duurzaam te ondernemen. Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Ook maaltijdboxen zijn op verschillende manieren bezig met duurzaamheid. 

Duurzame maaltijdboxen

Bewust bezig zijn gaat verder dan alleen eerlijke en goede producten. Ook verpakkingsmateriaal en transport kunnen een verschil maken. Zo bezorgd HelloFresh ze maaltijden met elektrische auto’s die worden opgeladen met groene windenergie. De Familiebox heeft recyclebaar verpakkingsmateriaal. Wil je nog meer boxen met elkaar vergelijken kan dat hier!