Biologische maaltijdboxen

Summary:

Alle maaltijdboxen houden wel rekening met biologische producten. Toch zijn er een aantal uitblinkers die volledige biologische maaltijdboxen verkopen. Lees hier wat voor rol biologische producten speelt bij maaltijdboxen en welke aanbieders 100% biologisch zijn!

Biologische producten

Dat producten biologisch zijn, is voor meer en meer mensen belangrijk aan het worden. Iedereen houdt zich de laatste jaren wat meer bewust bezig met het milieu en willen een goed leven voor de dieren. Gelukkig zijn er ook steeds meer kwekers en boeren die zich daarmee bezighouden. Zo zijn er ook een aantal maaltijdboxen die hierop inspelen. Zo blijkt dat bij de productie en leveringen van maaltijdboxen de laatste jaren minder CO2-uitstoot is dan bij het leveren van supermarkten. Lees verder welke maaltijdboxen hierop focussen en hoe je dit herkend.

Ekomenu

Bij Ekomenu weet je zeker dat je een 100% biologische maaltijdbox ontvangt. Als voorloper biedt Ekomenu volledig biologische maaltijden met producten die direct van de boer afkomstig zijn. Ook de verpakkingen zijn plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Naast dat ze 100% biologisch zijn. Bieden ze ook een brede selectie boxen aan. Denk hierbij aan koolhydraatarme, glutenarme, glucosearme en vegan maaltijdboxen.

Familiebox

De maaltijdboxen van de Familiebox dragen niet het kenmerk dat ze volledig biologisch zijn, wel worden er regelmatig biologische producten gebruikt in de foodbox. Er wordt zeker rekening mee gehouden en aan gedacht. Echter zijn niet alle producten in de box biologisch. De boxen van de Familiebox dragen wel het SFI-keurmerk wat inhoudt dat ze uit gerecycled materiaal bestaan.

HelloFresh

De HelloFesh box is op papier ook geen 100% biologische maaltijdbox, wel komen er soms biologische producten voor in de foodbox. Het is belangrijk dat het transparant is waar de producten vandaan komen en dat ze zo duurzaam mogelijk leveren. Wel is Hellofresh een CO2-neutrale maaltijdbox. Dit houdt in dat dat het productieproces niet bijdraagt aan de klimaatverandering.

Marley Spoon

Marley Spoon is ook niet erkend 100% biologisch. De producten die Marley Spoon aanbiedt komen van duurzame en verantwoorde leveranciers. Zo wordt er ook rekening gehouden met het papier dat gebruikt wordt bij het verpakken van de maaltijdbox. Dit is 100% recyclebaar. De CO2-uitstoot die door Marley Spoon wordt geproduceerd word ook volledig gecompenseerd.

De Krat

Ook de maaltijdboxen van de krat is niet helemaal biologisch. Toch vinden ze het ook belangrijk dat zo veel mogelijk van de producten van Nederlandse bodem komen. Is dit niet het geval, zijn de producten afkomstig van fair trade organisaties of biologisch. Ze gebruiken hier dus ook regelmatig biologische producten.

Veganbox

De maaltijdboxen van de Veganbox hebben ook geen keurmerk dat ze 100% biologisch zijn. Echter zijn alle producten die gebruikt worden in de foodbox plantbased. Er worden dus helemaal geen dierlijke producten gebruikt, ook de verpakkingen van de Veganbox zijn 100% recyclebaar. Er wordt dus zo biologisch en duurzaam mogelijk te werk gegaan.

Keurmerken

Het makkelijkste om te herkennen of een box volledig biologisch is of hier rekening mee houdt. Is het herkennen van de volgende keurmerken. Deze worden niet zomaar weggegeven en zijn dus accuraat als het gaat om biologische maaltijdboxen.

– EKO

– Demeter

– Europees biologisch