Snel, makkelijk en goedkoop koken met een maaltijdbox

Summary:

Omdat we vaak druk zijn, houden we ervan zo snel mogelijk een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Lees hier waarom een maaltijdbox jou kan helpen bij een snelle, makkelijke en goedkope maaltijd!

Snel, makkelijk en goedkoop koken met maaltijdboxen

In Nederland is het de gewoonste zaak om binnen een half uur te dineren. Wel koken we gemiddeld 5 á 6 dag per week zelf, ook al is dit vaak zo snel en makkelijk mogelijk. De gemiddelde bereidingstijd van Nederlanders voor een avondmaal, is met 20 minuten dan ook de kortste bereidingstijd van alle landen in Europa. Ook besteden ze het liefst minimaal aan de boodschappen. Ja, de inwoners van dit kleine kikkerlandje weten heel goed wat ze willen.

Snel en makkelijk

De snelle bereidingstijd is mede mogelijk door de vele voorgesneden groente en vlees in de supermarkten. De reden voor deze keuze is dat Nederlanders vaak druk zijn en dan niet hun kostbare energie aan het bedenken en bereiden van een avondmaaltijd willen besteden. Echter gaan er veel vitamine en mineralen verloren door de groente voor te snijden. Dit is zonde, want juist als we zo druk zijn is het belangrijk genoeg goede voedingsstoffen binnen te krijgen om ons van energie te voldoen.

Maaltijdboxen zoals de FamilieboxHelloFresh en Marley Spoon bieden dan een uitkomst. We zetten graag een aantal voordelen van maaltijdboxen op een rijtje waarom maaltijdboxen juist zo snel en makkelijk zijn:

– De recepten worden voor je bedacht en zorgen voor voldoende voedingsstoffen

– Boodschappen worden thuisbezorgd, scheelt weer een ritje naar de supermarkt

– Maaltijden bevatten verse groente

– De bereidingswijze is zo uitgeschreven dat er zo efficiënt mogelijk gekookt kan worden

– Maaltijdboxen kiezen vaak voor recepten met korte bereidingstijd

– Eenpan gerechten of oven gerechten. Dit scheelt weer voor de afwas of vaatwasser

Goedkoop koken

Op het eerste gezicht lijkt een maaltijdbox niet per se goedkoop, maar wanneer je alle voordelen bedenkt scheelt het toch veel. Denk bijvoorbeeld aan bedenktijd, een ritje naar de supermarkt, frustraties in de keuken en achteraf de vaat. En ja, tijd is geld. Bovendien is het alternatief voor iedere avond thuis eten laten bezorgen wel sneller en misschien zelfs nog makkelijker, maar niet goedkoper en gezonder. Daarnaast is het helemaal zelf in te vullen hoeveel je voor een maaltijdbox wilt betalen. Hier lees je namelijk wat de goedkoopste maaltijdboxen van Nederland zijn.

Duurzaam koken

Naast dat een maaltijdbox snel, makkelijk en redelijk goedkoop is. Eet je ook een stuk duurzamer. Zo worden de porties die je thuisbezorgd krijgt goed afgewogen waardoor je geen eten weg hoeft te gooien. Met een maaltijdbox denk je dus niet alleen aan jezelf, maar ook nog aan het milieu!