Veganbox

Veganbox

De Veganbox, ook wel het walhalla voor de veganisten onder ons. De plantaardige (of juist onaardige)/veganistische recepten van de Veganbox, zijn zeer gevarieerd en perfect wanneer je graag vegan wilt eten, maar inspiratieloos bent. Volgens hun eigen zeggen leven vegans gemiddeld 3,6 jaar langer, dan niet-vegans. Zo hebben mensen die regelmatig veganistisch eten, gemiddeld een lagere bloeddruk, minder kans op hart- en vaatziekten, minder kans op maagkanker en minder overgewicht. Of het daadwerkelijk gezonder is, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar dat de box milieuvriendelijker en beter voor het dieren welzijn is, is zeker! Genoeg redenen om dit uit te proberen! Lijkt het jou nou ook interessant en ben je benieuwd geworden naar hun maaltijdboxen? Kijk dan snel op deze pagina voor meer informatie! Ben je al overtuigd? Ook dan zit je hier op het juiste adres!

Praktische informatie over Veganbox

Wat zijn de kosten van een Veganbox? Welke leveropties zijn er? Zit je ergens aan vast? En hoe zien de recepten er bij Veganbox uit? Allemaal vragen die je jezelf stelt bij het oriënteren naar jouw perfecte maaltijdbox. Maaltijdbox.nl geeft je alle info die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Suggesties of opmerkingen? Stuur ons een mail naar info@maaltijdbox.nl.

Hoe werkt het?

Bij Veganbox kun je wekelijks kiezen uit 6 veganistische gerechten. Benieuwd naar de 6 veganistische van deze week? Kijk dan hier. Je ontvangt alle bijbehorende ingrediënten en handige receptkaarten. Zo houd je niks over en hoef je niet naar de supermarkt. Je kunt kiezen uit een Veganbox voor 2 personen, of voor een Veganbox voor 4 personen. Op maandagavond tussen 17:00 en 22:00 wordt de Veganbox bij jou thuis afgeleverd. Vervolgens kook je thuis de eenvoudigste en lekkerste veganistische maaltijden. Je kunt tot wel 6 weken vooruit plannen. Je geeft gemakkelijk aan wanneer je een weekje wilt pauzeren, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Er wordt logischerwijs enkel gerekend voor de maaltijdboxen die je ontvangt.

Wat vind je in de Veganbox maaltijdboxen?

De Veganbox is te bestellen voor 2 of 4 personen. Je kan daarbij kiezen uit 2, 3 of 4 gerechten per week. Bij de maaltijdboxen van Veganbox kies je wekelijks uit 6 veganistische recepten. In de maaltijdbox vind je handige receptenkaarten. Bij elk recept wordt aangegeven welke ingrediënten erin zitten, wat de voedingswaarden zijn, welke ingrediënten je zelf moet toevoegen zoals bijvoorbeeld olie en zout en vind je informatie over allergenen. Daarnaast vind je handige instructies over de bereiding van het gerecht.

Veganbox en duurzaamheid

Bij Veganbox staat mens, milieu en dierenwelzijn voorop. Wist je bijvoorbeeld dat veganisten gemiddeld 3,6 jaar langer leven? Mensen die regelmatig veganistisch eten hebben gemiddeld een lagere bloeddruk, minder kans op hart- en vaatziekten, minder maagkanker en minder overgewicht.

De Veganbox is milieuvriendelijk. Ze werken samen met lokale, biologische en seizoensgebonden producten. Daarmee zorgen ze voor minder CO2 uitstoot en minder afvalstoffen.

Daarnaast gebruiken ze voor het verpakken van de maaltijdboxen van Veganbox zo min mogelijk plastic en verpakkingsmateriaal.

Veganbox maaltijdboxen

De maaltijdbox van Veganbox bestaan wekelijks uit 6 verschillende veganistische recepten. Je kiest uit een maaltijdbox voor 2 of 4 personen. Daarbij kies je uit 2, 3 of 4 gerechten per week.

Veganbox recepten

De recepten van Veganbox zijn, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, 100% vegan. Elke woensdag wordt het menu van Veganbox geupdate voor de maandag erop. Je kunt de recepten 3 weken vooruit kijken. Kies bijvoorbeeld voor een pizza shoarma gemaakt van champignons, voor een pita met gebakken tempeh of voor een pompoenstamppot met tijm. Sommige uitdagende recepten zullen wat langer duren als andere. Doorgaans ligt de bereidingstijd voor de recepten van Veganbox rond de 30 á 45 minuten.

Wil je meer weten over de ingrediënten die te vinden zijn in de Veganbox? Hier lees je alle ins and outs.

Veganbox kosten

Veganbox biedt 2 verschillende maaltijdboxen aan. Je kiest daarbij uit 2, 3 of 4 maaltijden per week. De kosten voor de maaltijdboxen van Veganbox zijn als volgt:

2 gerechten3 gerechten4 gerechten
Veganbox 2 personen€39,-€44,-€54,-
Veganbox 4 personen€52,-€65,-€70,-

Levering Veganbox

De maaltijdboxen van Veganbox worden bezorgd door Trunkrs door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. De producten worden goed gekoeld, zodat jouw producten supervers bij je thuis aankomen. Op maandagavond tussen 17:00 en 22:00 wordt de maaltijdbox van Veganbox bij jou thuis bezorgd. Ben je er niet? Dan wordt de maaltijdbox bij de buren bezorgd, of bijvoorbeeld in de tuin achtergelaten. Geef jouw voorkeur gemakkelijk door aan Veganbox. De levering van de maaltijdbox is gratis.

Leveranciers Veganbox

De maaltijdboxen van Veganbox worden samengesteld met zoveel mogelijk lokale en biologische leveranciers. Zo werken ze samen met Mooi Brood voor de lekkerste broden, met Karma Shoarma voor 100% plantaardige shoarma en met Sauercrowd voor plantaardige biologische voeding.

Veganbox opzeggen

Het lidmaatschap voor de maaltijdboxen van Veganbox is flexibel. Dit betekent dat de box wekelijks opzegbaar is. Je kan tot en met dinsdag 23:59 de maaltijdbox pauzeren of opzeggen voor de week erop.

Bij Veganbox hanteren ze geen minimale verplichte afname. In je account heb je daarom de mogelijkheid alle toekomstige boxen te pauzeren of je lidmaatschap uit te zetten. Dit kan je zelf in je account regelen of je kunt contact opnemen met de klantenservice. Het pauzeren van de maaltijdbox van Veganbox kan tot 6 dagen van te voren. Hierna start Veganbox met de voorbereiding van jouw maaltijdbox.

Menu