Vegetarische recepten in je maaltijdbox

Summary:

Steeds meer mensen kiezen voor Vegetarische recepten, waarom is dit, is het gezond en waar kan ik deze recepten vinden? Lees het hier!

Steeds meer mensen kiezen voor het eten van vegetarische recepten, en dat heeft natuurlijk verschillende redenen. De vegetarische leefstijl heeft de laatste jaren in populariteit gewonnen en zo vind je steeds meer informatie online en offline over deze leefstijl. Ook verschillende maaltijdboxen houden zich hier steeds meer mee bezig. Benieuwd welke maaltijdboxen dit zijn? Lees dan verder!

Wat is Vegetarisch?

Vegetarisme is een manier van eten waarbij je bepaalde voedingsmiddelen zoveel mogelijk gaat mijden. Het gaat hierbij dan vooral om dierlijke producten:

  • Gevogelte
  • Rood vlees
  • Vis

Iemand met een vegetarisch eetpatroon eet wel dierlijke producten, maar geen producten die gemaakt zijn van het dier zelf. Producten als eieren en kaas horen dus wel bij een vegetarisch eetpatroon. Ook kiezen er steeds meer mensen voor een vegan leefstijl. Het grote verschil tussen deze leefstijlen is dat bij een veganistisch eetpatroon helemaal geen dierlijke producten gegeten worden. Dus ook niet de bijproducten als kaas en eieren of andere producten die van dieren afkomstig zijn.

Waar vind ik vegetarische recepten in mijn maaltijdbox?

Op dit moment bestaan er 7 verschillende maaltijdboxen die vegetarische recepten aanbieden in hun box. In het overzicht hieronder kun je de maaltijdboxen met elkaar vergelijken. De maaltijdboxen zijn zonder korting berekend.

AanbiederAantal vega-receptenKosten (2pax 3 maaltijden
Ekomenu10-12 per weekVanaf €45,95
Hellofresh9 per weekVanaf €45,99
Marley Spoon12-15 per weekVanaf €49,89
Green Chef8-12 per weekVanaf €52,99
Familiebox4 per weekVanaf €45,00
Veganbox9 per weekVanaf €44,00
De Krat3 per weekVanaf €44,99

Waarom vegetarisch eten?

  1. Je veroorzaakt minder dierenleed

Nederlanders eten elke dag z’n 400.000 dieren. Als vegetariër bespaar je dierenlevens, en dierenleed. Als je je leven lang vegetarisch eet, worden er gemiddeld 900 dieren niet voor jou geslacht.

  • Je leeft gezonder

Een van de grootste voordelen van het mijden van dierlijke producten als rood vlees en bijvoorbeeld kip is dat het risico op aandoeningen aan het hart een stuk kleiner worden.

  • Het is beter voor klimaat en milieu

De productie van vlees leidt tot een verhoogde uitstoot van broeikasgassen. En daar willen we net heel wat minder van als we tegen de opwarming van de aarde willen tegengaan. Daarnaast worden er dagelijks kilometers tropisch regenwoud weggepakt voor veevoer.

Daarom is het niet verkeerd om af en toe wat vaker voor een vegetarisch recept te kiezen.

  • Vegetarisch eten wordt steeds lekkerder!

Er komen steeds meer heerlijke vleesvervangers op de markt, er zijn talloze vegetarische recepten te vinden in boeken, sociale media, maar dus ook in maaltijdboxen worden vegetarische recepten steeds populairder.

Hoe vervang ik mijn voedingstoffen met vegetarische recepten?

Vlees bevat een aantal belangrijke voedingstoffen, maar voor je gezondheid hoef je niet per se vlees te eten. Er zitten nuttige voedingstoffen in zoals eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12. Maar die kun je prima halen uit andere producten zoals eieren, tofu, tempeh of vegetarische vleesvervangers. Bij de vegetarische recepten die aangeboden worden in de maaltijdboxen hebben zij hier rekening mee gehouden en hoef je er dus niet zelf aan te denken of je maaltijd wel volwaardig is.

Vergelijk alle maaltijdboxen hier!