Wat is koolhydraatarm eten?

Summary:

Koolhydraatarm eten of een koolhydraatarm dieet wordt tegenwoordig steeds populairder en je hoort het steeds vaker.

Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten of een koolhydraatarm dieet wordt tegenwoordig steeds populairder en je hoort het steeds vaker. Wellicht probeer jij je hier ook steeds bewuster van te zijn? Gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er maaltijdboxen die hier ook rekening mee houden om jou te helpen!

Wat is koolhydraatarm eten?

Maar wat houdt koolhydraatarm eten in en waar moet je op letten? Bij een koolhydraatarm dieet eet je minder koolhydraten dan aanbevolen en probeer je juist meer energie te halen uit eiwitten en vetten. Zo vermijd je suikers, zetmeel en vezels, maar kun je er alsnog voor zorgen dat je voldoende gevarieerd en gezond eet! Dit kan onder andere met behulp van groenten, fruiten, zaden, onbewerkt(e) vis, kip, vlees en ongezoete zuivel. Het is belangrijk om hierbij een bewuste productkeuze te maken en in beperkte mate producten te nemen.

Waarom iemand koolhydraatarm eet, kan verschillende redenen hebben. De voornaamste reden is om af te vallen en vet te verliezen. Dit kan door ervoor te zorgen dat je minder energie binnenkrijgt dan dat je verbruikt. Ook is het een bekend dieet voor het verbeteren van bloedsuikerwaarden, doordat het op de korte termijn een positief effect kan hebben op de bloedglucosewaarden en het gewicht van mensen met diabetes type 2.

Voor- en nadelen

Koolhydraatarm eten brengt vele voordelen met zich mee, doordat het rijk is aan eiwitten. Dit zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en hierdoor dus minder snel een hongergevoel krijgt. Ook zorgt het extra binnenkrijgen van eiwitten ervoor dat je je spiermassa behoudt tijdens het afvallen en dat je spieren energie efficiënter opslaan.

Toch biedt koolhydraatarm eten ook een aantal nadelen. Zo is een koolhydraatarm dieet vaak rijk aan vetten. Vaak zijn dit verzadigde vetten, welke vervangen moeten worden door onverzadigde vetten om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Ook is het belangrijk om een tekort op belangrijke voedingsstoffen te voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg middelen die hierbij kunnen helpen!

Koolhydraatarme recepten in de maaltijdbox

Het is belangrijk om te blijven genieten van de recepten die je bereidt! Toch kan het moeilijk zijn om zelf recepten te vinden die lekker én koolhydraatarm zijn. Een aantal maaltijdboxen bieden de perfecte oplossing aan om alsnog heerlijk koolhydraatarm te kunnen koken!

Familiebox

De Familiebox biedt een breed aanbod van 12 recepten, allemaal met een eigen label. Bijvoorbeeld veganistisch, lekker snel, vlees, vis, kip of koolhydraatarm. Per recept kun je precies jouw behoeftes aanpassen aan hetgeen wat jij zoekt en heb jij voor €42,50 al een box in huis voor 2 personen, 3 gerechten. Zo houdt de Familiebox rekening met wensen van iedereen en wordt koken voor het hele gezin leuk!

Eko Menu

Bij Eko Menu kies je voor de maaltijdbox die past bij jouw leefstijl! Zo kun je bij Ekomenu ook kiezen voor de Koolhydraatbewuste maaltijdbox of zelf de ketogene maaltijdbox. De Koolhydraatbewuste en Ketogene maaltijdbox van Ekomenu ontvang je voor €44,49 per week (2 personen, 3 maaltijden) gemakkelijk thuisbezorgd of kun je zelf ophalen in de winkel!

HelloFresh

Ook bij HelloFresh kun je wekelijk zelf kiezen tussen de recepten en filteren op koolhydraatarm of weinig koolhydraten. HelloFresh biedt wekelijks 30 nieuwe recepten met elke week nieuwe, caloriebewuste opties voor €42,97 (2 personen, 3 gerechten). Hierbij kun je kiezen voor lekkere recepten boordevol groente en met minder dan 700 kcal – vlees, vis en vegetarisch.

Kiezen maar!

Wil jij ook eens een maaltijdbox uitproberen met koolhydraatarme gerechten en daarnaast zorgen voor voldoende afwisseling? Maak het jezelf niet te moeilijk! Genoeg maaltijdboxen houden rekening met jouw wensen en leefstijl, jij hoeft alleen nog maar te kiezen! Voor welke maaltijdbox ga jij?