5 feestelijke bakrecepten om te maken met kinderen

Summary:

Op zoek naar leuke bakrecepten om te maken met de kinderen? Lees hier van alles over bakken en koken met kinderen!

De welbekende krokusvakantie komt weer om de hoek kijken en dat kan maar een ding betekenen: de kinderen zijn vrij. Heb jij al een leuk idee wat je kan doen met de kids? Wij hebben de leukste bakrecepten verzameld die je tijdens de vakantie bakt met kinderen. Want dat vinden kinderen namelijk erg leuk om te doen! Het liefst helemaal zelf (met een beetje hulp).

De voordelen van samen koken en bakken met je kinderen

Naast dat bakken leuk en lekker is kan het ook heel leerzaam zijn. Het vergroot namelijk de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van je kind. En heb jij een moeilijke eter? Lees dan ook snel verder want samen koken heeft een positieve invloed op het eetgedrag van je kind.

Goed voor de ontwikkeling

Onbewust leert je kind heel veel van samen koken en bakken. Zo draagt het wegen van het aantal grammen of milliliters die je nodig hebt van een product bij aan de tel en rekenvaardigheden van je kind. Maar ook moet je roeren en kneden wat weer goed is voor de motorische ontwikkeling. Daarnaast is spelend leren erg belangrijk voor de woordenschat van je kind. Bakken en koken kun je hier gemakkelijk voor gebruiken. Denk maar is aan het vergroten van de woordenschat door het gebruik van bepaalde keukeninstrumenten. Bijvoorbeeld een pollepel, garde ect.

Moeilijke eters?

Wist je dat samen koken en bakken ervoor kan zorgen dat je kind beter en gezonder gaat eten. Een kindvriendelijke maaltijdbox, zoals de Familiebox kan hierbij helpen. De Familiebox biedt toegankelijke en kindvriendelijke 12 gerechten waar je iedere week uit kunt kiezen. Spreek samen af dat zij een maaltijd mogen uitkiezen en kook deze maaltijd samen.

Bakrecepten in een maaltijdbox

Maaltijdboxen hebben vaak extra producten op het menu, naast de recepten voor het avondeten kan je vaak Fruitboxen, wijnboxen, kookgerei en bakrecepten bijbestellen. Hier vind je leuke bakrecepten met vaak een gezonde tint eraan. Denk bijvoorbeeld aan een worteltaart. Zo kan je gezellig bakken met je kinderen op een gezondere manier!

Waarom een maaltijdbox

  • Je hoeft minder naar de supermarkt, je ontvangt namelijk je recepten thuisbezorgd
  • Met een maaltijd box eet je vanzelf gezond en gevarieerd. Dit kan gemakkelijk door het diverse menu van de maaltijdboxen
  • Er is een maaltijdbox voor iedere gezinssituatie, vergelijk hier zelf welke het best bij jou past!
  • Je hebt minder verspilling, de recepten worden afgewogen zodat jij precies genoeg ontvangt.
  •  Er zitten regelmatig extra’s in de box

5 leuke bakrecepten 

Bakken met je kinderen kan zowel zoet als hartig. Hieronder hebben wij de leukste kindvriendelijke bakrecepten verzameld die je kan vinden in een van de maaltijdboxen.

  • Courgette muffins
  • Plaattaart met gekleurde bieten
  • Brownies van zwarte bonen
  • Hartvormige pizza
  • Vegetarische vissticks met frietjes en ovengroenten

Kijken welke maaltijdbox bij jou past? Vergelijk hier alle grote aanbieders!