Vergelijken

Maaltijdboxen vergelijken: De maaltijdbox die bij jou past!

Mocht je nog niet gehoord hebben van een maaltijdbox die aan huis bezorgd wordt, dan leggen we het eerst even uit. Een maaltijdbox is een box met gezonde gerechten, die bij je thuisbezorgd worden en supersnel op tafel staan. Het enige wat je hoeft te doen is de recepten te koken. Maaltijdboxen worden steeds populairder in Nederland. Niet gek ook, want een maaltijdbox is praktisch, gezond, inspirerend en leert je iedere week nieuwe gerechten en ingrediënten!

Een maaltijdbox is een enorm positieve toevoeging in de keuken van elk huishouden. Wij begrijpen dat het lastig is om de juiste maaltijdbox te vinden die aansluit bij je wensen. Je wilt immers de prijs, de recepten en de hoeveelheid vergelijken. Wij hebben het vergelijken makkelijk voor je gemaakt. in één oogopslag zie je alle boxen en zijn specialiteiten. Zo vind jij de perfecte maaltijdbox die bij jou past!

Voordelen van een maaltijdbox in huis

Een maaltijdbox is de perfecte oplossing voor het gezin dat gezond en gevarieerd wilt eten, maar daar niet altijd de inspiratie of tijd voor heeft. De maaltijden in de foodboxen zijn vaak gemakkelijk en snel te bereiden, iedere week variërend en worden voor de deur thuisbezorgd. Hierdoor hoef je niet meer te denken over wat je wilt eten, maar kan je makkelijk kiezen uit een aantal gerechten. En in de tijd dat je normaal naar de supermarkt gaat, hoef je nu alleen te koken en het op tafel te zetten! Je kan kiezen voor hoeveel personen je de box wilt bestellen, zo krijg je niet teveel van ieder ingrediënt toegestuurd. Wat zonde zou zijn om weg te gooien! Het laatste voordeel wat we nog willen benoemen is het lidmaatschap. Bij veel aanbieders van maaltijdboxen is het makkelijk om de box een week over te slaan. Mocht je bijvoorbeeld een week bijna niet thuis eten, of op vakantie gaan. 

Voor onze snelle lezers zetten we alle voordelen nog even op een rijtje:
– Gemakkelijk en snel te bereiden
– Aan huis bezorgd
– Gezond en variërend
– Keuze uit aantal personen
– Zelf kiezen welke gerechten
– Makkelijk de box uit te zetten 

Maaltijdboxen vergelijken: de soorten boxen

Veel grote aanbieders van maaltijdboxen lijken hetzelfde te verkopen, maar als je ze vergelijkt zie je toch dat iedere foodbox wat verschilt.

De populairste maaltijdboxen zijn Hellofresh, Familiebox, Marley Spoon en de allerhande maaltijdbox van de AH. Deze maaltijdboxen zijn vrij gebalanceerd in het kijken naar prijs en kwaliteit. Naast deze grote foodboxen heb je een aantal subcatogorien die ook steeds populairder worden. Zie bijvoorbeeld de Veganbox die compleet veganistisch is, of de 100% biologische foodboxen van Ekomenu en De Krat.

Naast deze marktleiders heb je foodboxen die zich specialiseren. Bijvoorbeeld een Veganbox die 100% veganistisch is, de Krat en Ekomenu bieden maatlijdboxen aan die 100% biologisch zijn en Versh focust zich op de prijs zo laag mogelijk houden. Voor iedereen is er maaltijdbox die bij hem/haar past. Zo zien we dat de gespecialiseerde maaltijdboxen ook steeds populairder worden.

Familiebox

Wanneer je de maaltijdboxen gaat vergelijken en de voorkeur hebt voor een kindvriendelijke maaltijdbox, dan is Familiebox een absolute aanrader. De maaltijdbox is dé perfecte keuze voor huishoudens met kinderen door de inspirerende, lekkere en toegankelijke recepten. Bij Familiebox heb je wekelijks keuze uit 12 recepten en kan je de box volledig vegan bestellen. Ook kan je iedere week voor jezelf kiezen of je de box laat bezorgen of niet, de box is gemakkelijk te pauzeren en aan te zetten wanneer jou uitkomt!

Marley Spoon

De maaltijdbox van Marley Spoon is een wat exclusievere maaltijdbox en dat zie je direct als je foodboxen vergelijkt. Je hebt keuze uit veel recepten, namelijk uit 20 recepten, waardoor er veel variatie is. Je kunt vaak kiezen uit originele en creatieve gerechten, waar je zelf misschien nog niet eerder aan hebt gedacht. Je kunt de keuze maken uit 2, 3 of 4 personen en 2, 3 of 4 gerechten per week. Wel zit je meteen na het bestellen aan een abonnement vast. Vervolgens kan je via je eigen account de bezorging gemakkelijk een week overslaan of volledig stopzetten.

HelloFresh

Als je maaltijdboxen gaat vergelijken, kom je vaak als eerste uit bij HelloFresh, een van de meest bekende aanbieders van Nederland. Een mooie maaltijdbox voor een brede doelgroep. Zowel gezinnen met kinderen als alleenstaanden kunnen uit de voeten met deze maaltijdbox, die je voor een goede prijs krijgt. Je kunt elke week uit 13 recepten kiezen. Omdat geen enkele week hetzelfde is, kun je ook het aantal maaltijden (3, 4 of 5) en personen (1 tot 6) wekelijks aanpassen. Na het bestellen zit je wel meteen aan een abonnement vast, maar dit kan je met je eigen account gemakkelijk aanpassen.  

De Krat

De maaltijdbox van De Krat bestaat uit verse en biologische producten. De maaltijdbox zit vol seizoensgebonden en lokale producten. De Krat is geschikt voor gezinnen met kinderen. Daarnaast kan je voor het weekend de Weekendkrat bestellen. De recepten en maaltijdboxen worden met veel zorg samengesteld en zitten vol met liefde voor Nederlandse producten, duurzaamheid en lekker eten. Bij de Krat kan je kiezen uit vier verschillende soorten maaltijdboxen. Bij de eerste drie maaltijdboxen ontvang je drie gerechten, bij de laatste box (Weekendkrat) ontvang je 2 maaltijden en aanvullende luxeproducten.

Veganbox

Veel maaltijdboxen hebben 2 of 3 vegan recepten in het menu. Voor de echte vegan eters heb je Veganbox, waar ieder week 6 volledig vegan gerechten op het menu staan. Er is genoeg keuze voor ieder en de box valt zelfs in de smaak voor mensen die wel vlees eten. Alle vegan gerechten helpen jou bij gezonder en meer gevarieerd eten. De box is makkelijk te pauzeren of uit te zetten, je zit dus niet gelijk vast aan een abonnement. Wat fijn is als je de box een keer wilt uitproberen, want zelfs vlees eters zullen deze box lekker vinden!