Blog

Wij zijn er van overtuigd dat maaltijdboxen een positieve toevoeging kunnen zijn aan elke keuken.  Hier lees je het laatste nieuws en de leukste en handigste weetjes over alles in de maaltijdboxen- en voedingswereld. 

Nov 30, 2022

De Kerstboxen van 2022

Ook dit jaar bieden verschillende maaltijdboxen weer een Kerstbox. Lees hier alles over de Kerstmenu's van verschillende aanbieders en kijk welke het beste bij jou past

Nov 24, 2022

Variëren kan je leren!

Variëren met het avondeten is voor sommige moeilijk! Je valt al snel terug op een lekker recept waarvan je al weet hoe je het maakt. Maaltijdboxen kunnen je goed helpen met nieuwe recepten en smaken ontdekken en zo dus helpen met wat meer variatie in je eten!

Nov 22, 2022

Hoeveel tijd bespaar je met een maaltijdbox

Na een lange dag werk heb je vaak geen zin meer om na te denken over het avondeten. Hierbij kunnen maaltijdboxen erg helpen. Lees hier hoe je tijd bespaard met een maaltijdbox!

Nov 16, 2022

Een maaltijdbox cadeau doen!

Een cadeau voor iemand verzinnen kan een lastige opgave zijn. Wellicht is het eens leuk om een maaltijdbox cadeau te doen! Voor iedereen is er een maaltijdbox die bij hem/haar past. Lees hier waarom een maaltijdbox een leuk cadeau kan zijn!

Nov 10, 2022

5 heerlijke pompoen gerechten van Familiebox

Ieder seizoen verwelkomen we niet alleen nieuwe weersverwachtingen, maar ook nieuwe groenten. Zo is een van de bekendste herfstgroenten de pompoen. In deze blog bespreken we de top 5 Familiebox gerechten met pompoen. Lees hier welke gerechten je deze herfst echt niet wilt missen!

Nov 08, 2022

Voor 1 persoon koken met maaltijdboxen?

het is niet altijd even makkelijk om voor 1 persoon te koken. Maaltijdboxen kunnen je hierbij helpen! Lees hier welke maaltijdboxen geschikt zijn en wat voor voordeel het kan hebben voor je!

Nov 01, 2022

Kindvriendelijk eten met de Familiebox

Groente en kinderen zijn niet altijd de beste vrienden. Gelukkig zijn er veel manieren om groenten toch in een lekker jasje te stoppen. De familiebox is hier de perfecte maaltijdbox voor. Lees hier waarom de Familiebox jou kan helpen met de juiste maaltijden serveren!

Oct 26, 2022

Mealpreppen met een maaltijdbox

We hebben het vaak druk en hebben dan ook lang niet altijd zin om te koken na een dag werken. Het bestellen van een maaltijdbox kan je hiermee helpen, maar zelfs dan kun je nog slimmer en sneller koken. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Oct 20, 2022

Wat moet ik in huis hebben voor het bereiden van een maaltijdbox

In een maaltijdbox krijg je veel geleverd. Echter zijn er altijd spullen of ingrediënten die handig zijn in huis te hebben. In deze blog lees je wat voor spullen dit zijn en waar je op kan letten.

Oct 19, 2022

Hoe gaan maaltijdboxen om met allergieën

Veel mensen hebben last van een allergie. Zijn maaltijdboxen dan niet geschikt voor hun? Zeker wel, lees hier waarom je ook met een allergie kan genieten van de voordelen van maaltijdboxen!

Oct 14, 2022

5 bijzondere ingrediënten in maaltijdboxen

Maaltijdboxen hebben als doel een zo gevarieerd mogelijk menu te leveren iedere week. Om dit te verwerkelijken kom je wel eens bijzondere ingrediënten tegen in de maaltijdbox. Lees hier over 5 bijzondere ingrediënten die je niet iedere week op je bord hebt liggen

Oct 13, 2022

Snel, makkelijk en goedkoop koken met een maaltijdbox

Omdat we vaak druk zijn, houden we ervan zo snel mogelijk een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Lees hier waarom een maaltijdbox jou kan helpen bij een snelle, makkelijke en goedkope maaltijd!

Oct 12, 2022

Gezonder eten met maaltijdboxen

Gezond eten is erg belangrijk, maar kan tegelijkertijd erg moeilijk zijn. Lees hier hoe maaltijdboxen jou kunnen helpen met gezonder eten!

Oct 05, 2022

Duurzaam eten met maaltijdboxen

Duurzaam leven word voor iedereen steeds belangrijker. Lees hier hoe maaltijdboxen jou kunnen helpen met Duurzaam eten!

Sep 27, 2022

7 bijzondere herfstgroenten in de maaltijdbox

De herfst is nu officieel begonnen. Dat betekend dat de dagen korter en kouder worden, maar ook dat er een nieuw groenteseizoen aankomt. Lees hier over 7 herfstgroenten die je kan vinden in de maaltijdboxen!

Sep 22, 2022

Gezonde snacks van de Familiebox

Iedereen heeft er last van. Je probeert op gezonde voeding te letten, maar tussen je ontbijt, lunch en diner krijg je toch weer trek. De gezonde snacks uit de maaltijdbox van de Familiebox kunnen jou helpen. Lees hier meer over deze gezonde Snacks!

Sep 20, 2022

Eiwitten, hoe krijg ik ze het beste binnen?

Eiwitten, je hoort er genoeg over en misschien heb je nu gelijk het beeld van een bodybuilder met een ‘’proteineshake’’ in je hoofd. Nou, we snappen dat niet iedereen zich hierin kan herkennen. Toch zijn eiwitten wel van belang voor iedereen. Vandaag zullen we uitleggen waarom en hoe je genoeg eiwitten binnen kan krijgen zonder proteineshakes of eiwitrepen.

Sep 17, 2022

Biologische maaltijdboxen

Alle maaltijdboxen houden wel rekening met biologische producten. Toch zijn er een aantal uitblinkers die volledige biologische maaltijdboxen verkopen. Lees hier wat voor rol biologische producten speelt bij maaltijdboxen en welke aanbieders 100% biologisch zijn!

Sep 16, 2022

Extra producten in je maaltijdbox

Naast de maaltijden in je foodbox kan je vaak nog extra producten toevoegen. Dit zijn extra’s die naast de gerechten vaak lekker zijn voor erbij. Lees hier om wat voor producten dat gaat!

Sep 15, 2022

Waar komen de recepten uit jouw maaltijdbox vandaan?

Iedere week kan jij kiezen gerechten voor je maaltijdbox, maar deze gerechten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Iedere maaltijdbox heeft een team aan receptontwikkelaars die iedere week nieuwe gerechten bedenken. Lees hier wat meer over wat deze mensen betekenen voor jou maaltijdbox.

Sep 14, 2022

Zout in maaltijdboxen

Meer dan 85 procent van de Nederlandse bevolking eet te veel zout per dag. Volwassen mannen eten gemiddeld 9,9 gram en vrouwen 7,5 gram per dag, terwijl er maximaal 6 gram wordt aangeraden. Het is geen hogere wiskunde om te snappen dat dit te veel is, Maar hoe zit het eigenlijk met zout in maaltijdboxen?

Sep 09, 2022

Waar komen de groenten uit jou maaltijdbox vandaan?

Aanbieders van foodboxen bezorgen je maaltijden volledig bij je thuis. Maar waar komen deze producten eigenlijk vandaan? Lees hier waar rekening mee gehouden word bij het inkopen van jou foodbox.

Sep 08, 2022

De top 5 maaltijden uit de Veganbox.

De Veganbox is een maaltijdbox die zich puur richt op Veganistische maaltijden. Wij waren erg benieuwd wat de best gekozen maaltijden in de Veganbox zijn en geven je dus graag een kijkje in de top 5 best gekozen maaltijden van de Veganbox.

Feb 18, 2022

Paasbox

De vogeltjes beginnen weer de fluiten, het zonnetje komt in zicht en de bloemetjes beginnen alweer langzaam te bloeien! Dat betekent niet alleen dat het voorjaar langzaam in zicht komt, maar ook dat we alweer langzaam richting Pasen gaan.

Feb 04, 2022

Kant-en-klaarmaaltijden

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken: een voorverpakte maaltijd variërend van salade tot aan stoommaaltijd en van vis en vlees tot aan vega en vegan! Met een kant-en-klaarmaaltijd kun je alle kanten op!

Jan 12, 2022

Wat is koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarm eten of een koolhydraatarm dieet wordt tegenwoordig steeds populairder en je hoort het steeds vaker.

Jan 02, 2022

Maaltijdboxen die zorgen voor voldoende gemak

Je hoeft het jezelf niet altijd moeilijk te maken om gezonde en gevarieerde gerechten te bereiden! Om de lekkerste gerechten op tafel te zetten, hoef je tegenwoordig de deur niet eens meer uit.

Dec 15, 2021

Geschiedenis van de maaltijdboxen

De maaltijdboxen zijn een relatief nieuw fenomeen in e-commerce land en worden medemogelijk gemaakt door een toenemende welvaart, efficiënte last-mile, een gigantische groei in e-commerce en de behoefte aan gemak.

Nov 18, 2021

Wat zit er dit jaar in de kerstbox van Familiebox

Nov 18, 2021

Veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdboxen

Oct 20, 2021

Geniet van de kerst met een speciale kerstbox

Oct 20, 2021

Kook voor het hele gezin met een kindvriendelijke maaltijdbox

Sep 06, 2021

Vergelijk de verschillende vegetarische maaltijdbox aanbieders

Aug 26, 2021

Vaker veganistisch eten met een vegan maaltijdbox

Aug 26, 2021

Altijd vers fruit in huis met een abonnement op een fruitbox

Aug 18, 2021

Wat is de goedkoopste maaltijdbox van Nederland?

Benieuwd wat de goedkoopste maaltijdbox van Nederland is? We hebben het voor je uitgezocht en de verschillende aanbieders op een rijtje gezet!

Aug 10, 2021

De maaltijdbox van Dinnerly

De maaltijdbox van Dinnerly richt zich op de prijsbewuste consument. De maaltijdbox dan Dinnerly probeert voor de laagste prijs de lekkerste gerechten bij je thuis te bezorgen. Benieuwd wat Dinnerly nog meer te bieden heeft? Je leest het hier.

Aug 05, 2021

Speciale maaltijdboxen

Naast de standaard maaltijdboxen waarbij je wekelijks recepten krijgt thuisgestuurd, zijn er ook speciale maaltijdboxen die inspelen op specifieke thema’s zoals Pasen, Pinksteren en de kerst. Ook zijn er boxen die gericht zijn op een bepaalde levensstijl of eetgewoonte. Op deze pagina vind je meer informatie over de speciale boxen die beschikbaar zijn bij de verschillende aanbieders.

Aug 04, 2021

Wat zijn de beste maaltijdboxen van Nederland?

Benieuwd wat de beste maaltijdboxen van Nederland zijn? We hebben het voor je uitgezocht en zijn tot een top 5 gekomen!