Blog

Blog

Wij zijn er van overtuigd dat maaltijdboxen een positieve toevoeging kunnen zijn aan elke keuken. Hier lees je het laatste nieuws en de leukste en handigste weetjes over alles in de maaltijdboxen- en voedingswereld.

Valentijnsdag recepten in een maaltijdbox

Valentijnsdag is weer om de hoek. Lees hier welke Valentijnsdag recepten er in de maaltijdboxen zitten!

Advies voor biologische maaltijdboxen

Biologisch eten wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Lees hier welke biologische maaltijdboxen er zijn en waarom biologisch eten zo belangrijk is.

Snel eten met Kant en klare maaltijden

Kant en klare maaltijden zijn razend populair. Dit komt door het gemak dat het met zich meebrengt. Maar waar kan je deze maaltijden bestellen. In deze blog lees je meer over deze makkelijk te bereiden maaltijden.

5 voordelen van een foodbox in huis!

Foodboxen kunnen je veel stress afnemen. Lees hier 5 van de grootste voordelen van een foodbox en vergelijk welke box het beste bij jou past!

Wie bereiden jouw maaltijdboxen?

Wellicht bestel je al een tijdje een maaltijdbox, maar hoe gaat dat proces eigenlijk in werking? Lees hier hoe jou maaltijdbox word bereid!

Met de beste kortingen 2023 in duiken!

Ben je op zoek naar ritme, of gewoon naar de beste kortingen voor het nieuwe jaar. Lees hier meer over de hoge kortingen van 2023!

De Kerstboxen van 2022

Ook dit jaar bieden verschillende maaltijdboxen weer een Kerstbox. Lees hier alles over de Kerstmenu’s van verschillende aanbieders en kijk welke het beste bij jou past

Zorgeloos variërend eten kan je leren!

We houden van ritme en regelmaat, hierdoor kan je snel in een sleur terecht komen. Zo ook met het avondeten, weer dezelfde pasta of groenten, aardappels en hetzelfde stukje vlees. Het kan lastig zijn te blijven variëren en niet terug te vallen in oude gewoontes. Hierbij kan een maaltijdbox jou helpen!

Makkelijk tijd besparen met een maaltijdbox

Na een lange dag werk heb je vaak geen zin meer om na te denken over het avondeten. Hierbij kunnen maaltijdboxen erg helpen. Lees hier hoe je tijd bespaard met een maaltijdbox!

Een maaltijdbox cadeau doen!

Een cadeau voor iemand verzinnen kan een lastige opgave zijn. Wellicht is het eens leuk om een maaltijdbox cadeau te doen! Voor iedereen is er een maaltijdbox die bij hem/haar past. Lees hier waarom een maaltijdbox een leuk cadeau kan zijn

5 heerlijke pompoen gerechten van Familiebox

Ieder seizoen verwelkomen we niet alleen nieuwe weersverwachtingen, maar ook nieuwe groenten. Zo is een van de bekendste herfstgroenten de pompoen. In deze blog bespreken we de top 5 Familiebox gerechten met pompoen. Lees hier welke gerechten je deze herfst echt niet wilt missen!

Waar vind ik de beste 1 persoons maaltijdbox?

het is niet altijd even makkelijk om voor 1 persoon te koken. Maaltijdboxen kunnen je hierbij helpen! Lees hier welke maaltijdboxen geschikt zijn en wat voor voordeel het kan hebben voor je!

Kindvriendelijke maaltijdbox

Groente en kinderen zijn niet altijd de beste vrienden. Gelukkig zijn er veel manieren om groenten toch in een lekker jasje te stoppen. De familiebox is hier de perfecte maaltijdbox voor. Lees hier waarom de Familiebox jou kan helpen met de juiste maaltijden serveren!

Moeiteloos mealpreppen met een maaltijdbox

We hebben het vaak druk en hebben dan ook lang niet altijd zin om te koken na een dag werken. Het bestellen van een maaltijdbox kan je hiermee helpen, maar zelfs dan kun je nog slimmer en sneller koken. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Wat moet ik in huis hebben voor het bereiden van een maaltijdbox

In een maaltijdbox krijg je veel geleverd. Echter zijn er altijd spullen of ingrediënten die handig zijn in huis te hebben. In deze blog lees je wat voor spullen dit zijn en waar je op kan letten.

Hoe gaan maaltijdboxen om met allergieën

Veel mensen hebben last van een allergie. Zijn maaltijdboxen dan niet geschikt voor hun? Zeker wel, lees hier waarom je ook met een allergie kan genieten van de voordelen van maaltijdboxen!

5 bijzondere ingrediënten in maaltijdboxen

Maaltijdboxen hebben als doel een zo gevarieerd mogelijk menu te leveren iedere week. Om dit te verwerkelijken kom je wel eens bijzondere ingrediënten tegen in de maaltijdbox. Lees hier over 5 bijzondere ingrediënten die je niet iedere week op je bord hebt liggen

Snel, makkelijk en goedkoop koken met een maaltijdbox

Omdat we vaak druk zijn, houden we ervan zo snel mogelijk een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Lees hier waarom een maaltijdbox jou kan helpen bij een snelle, makkelijke en goedkope maaltijd!

Gezond eten met maaltijdboxen

Gezond eten is erg belangrijk, maar kan tegelijkertijd erg moeilijk zijn. Lees hier hoe maaltijdboxen jou kunnen helpen met gezonder eten!

Bewust duurzaam eten met maaltijdboxen

Duurzaam leven word voor iedereen steeds belangrijker. Lees hier hoe maaltijdboxen jou kunnen helpen met Duurzaam eten!

7 bijzondere herfstgroenten in de maaltijdbox

De herfst is nu officieel begonnen. Dat betekend dat de dagen korter en kouder worden, maar ook dat er een nieuw groenteseizoen aankomt. Lees hier over 7 herfstgroenten die je kan vinden in de maaltijdboxen!

De beste gezonde snacks van de Familiebox

Iedereen heeft er last van. Je probeert op gezonde voeding te letten, maar tussen je ontbijt, lunch en diner krijg je toch weer trek. De gezonde snacks uit de maaltijdbox van de Familiebox kunnen jou helpen. Lees hier meer over deze gezonde Snacks!

Eiwitten, hoe krijg ik ze het beste binnen?

Eiwitten, je hoort er genoeg over en misschien heb je nu gelijk het beeld van een bodybuilder met een ‘’proteineshake’’ in je hoofd. Nou, we snappen dat niet iedereen zich hierin kan herkennen. Toch zijn eiwitten wel van belang voor iedereen. Vandaag zullen we uitleggen waarom en hoe je genoeg eiwitten binnen kan krijgen zonder proteineshakes of eiwitrepen.

Biologische maaltijdboxen

Alle maaltijdboxen houden wel rekening met biologische producten. Toch zijn er een aantal uitblinkers die volledige biologische maaltijdboxen verkopen. Lees hier wat voor rol biologische producten speelt bij maaltijdboxen en welke aanbieders 100% biologisch zijn!

Extra producten in je maaltijdbox

Naast de maaltijden in je foodbox kan je vaak nog extra producten toevoegen. Dit zijn extra’s die naast de gerechten vaak lekker zijn voor erbij. Lees hier om wat voor producten dat gaat!

Waar komen de recepten uit jouw maaltijdbox vandaan?

Iedere week kan jij kiezen gerechten voor je maaltijdbox, maar deze gerechten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Iedere maaltijdbox heeft een team aan receptontwikkelaars die iedere week nieuwe gerechten bedenken. Lees hier wat meer over wat deze mensen betekenen voor jou maaltijdbox.

Zout in maaltijdboxen

Meer dan 85 procent van de Nederlandse bevolking eet te veel zout per dag. Volwassen mannen eten gemiddeld 9,9 gram en vrouwen 7,5 gram per dag, terwijl er maximaal 6 gram wordt aangeraden. Het is geen hogere wiskunde om te snappen dat dit te veel is, Maar hoe zit het eigenlijk met zout in maaltijdboxen?

Waar komen de groenten uit jou maaltijdbox vandaan?

Aanbieders van foodboxen bezorgen je maaltijden volledig bij je thuis. Maar waar komen deze producten eigenlijk vandaan? Lees hier waar rekening mee gehouden word bij het inkopen van jou foodbox.

De top 5 maaltijden uit de Veganbox.

De Veganbox is een maaltijdbox die zich puur richt op Veganistische maaltijden. Wij waren erg benieuwd wat de best gekozen maaltijden in de Veganbox zijn en geven je dus graag een kijkje in de top 5 best gekozen maaltijden van de Veganbox.

Paasbox

De vogeltjes beginnen weer de fluiten, het zonnetje komt in zicht en de bloemetjes beginnen alweer langzaam te bloeien! Dat betekent niet alleen dat het voorjaar langzaam in zicht komt, maar ook dat we alweer langzaam richting Pasen gaan.

Kant-en-klaarmaaltijden

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken: een voorverpakte maaltijd variërend van salade tot aan stoommaaltijd en van vis en vlees tot aan vega en vegan! Met een kant-en-klaarmaaltijd kun je alle kanten op!

Wat is koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarm eten of een koolhydraatarm dieet wordt tegenwoordig steeds populairder en je hoort het steeds vaker.

Maaltijdboxen die zorgen voor voldoende gemak

Je hoeft het jezelf niet altijd moeilijk te maken om gezonde en gevarieerde gerechten te bereiden! Om de lekkerste gerechten op tafel te zetten, hoef je tegenwoordig de deur niet eens meer uit.

Geschiedenis van de maaltijdboxen

De maaltijdboxen zijn een relatief nieuw fenomeen in e-commerce land en worden medemogelijk gemaakt door een toenemende welvaart, efficiënte last-mile, een gigantische groei in e-commerce en de behoefte aan gemak.

Veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdboxen

Wat zit er dit jaar in de kerstbox van Familiebox

Het Familiebox kerstmenu van 2021 is bekend. Ook dit jaar kun je weer genieten van een zorgeloze kerst met de kerstbox van Familiebox. Dit jaar bestaat het kerstmenu uit een compleet verzorgd viergangendiner.

Kook voor het hele gezin met een kindvriendelijke maaltijdbox

Geniet van de kerst met een speciale kerstbox

Vergelijk de verschillende vegetarische maaltijdbox aanbieders

Vaker veganistisch eten met een vegan maaltijdbox

Altijd vers fruit in huis met een abonnement op een fruitbox

Wat is de goedkoopste maaltijdbox van Nederland?

Benieuwd wat de goedkoopste maaltijdbox van Nederland is? We hebben het voor je uitgezocht en de verschillende aanbieders op een rijtje gezet!

De maaltijdbox van Dinnerly

De maaltijdbox van Dinnerly richt zich op de prijsbewuste consument. De maaltijdbox dan Dinnerly probeert voor de laagste prijs de lekkerste gerechten bij je thuis te bezorgen. Benieuwd wat Dinnerly nog meer te bieden heeft? Je leest het hier.

Speciale maaltijdboxen

Naast de standaard maaltijdboxen waarbij je wekelijks recepten krijgt thuisgestuurd, zijn er ook speciale maaltijdboxen die inspelen op specifieke thema’s zoals Pasen, Pinksteren en de kerst. Ook zijn er boxen die gericht zijn op een bepaalde levensstijl of eetgewoonte. Op deze pagina vind je meer informatie over de speciale boxen die beschikbaar zijn bij de verschillende aanbieders.

Wat zijn de beste maaltijdboxen van Nederland?

Benieuwd wat de beste maaltijdboxen van Nederland zijn? We hebben het voor je uitgezocht en zijn tot een top 5 gekomen!

Menu