5 waanzinnige lenterecepten uit maaltijdboxen

Summary:

De dagen worden langer en we trekken meer naar buiten. De lente begint in Nederland officieel eind maart. Ook betekent dat er weer andere groentes op ons staan te wachten. Elk seizoen heeft namelijk zijn eigen groenten en de lente al helemaal. Benieuwd welke lenterecepten jij de komende tijd in de maaltijdboxen kunt verwachten, inclusief een lijst met 5 lekkere lenterecepten. Lees dan verder!

De dagen worden langer en we trekken meer naar buiten. De lente begint in Nederland officieel eind maart. Ook betekent dat er weer andere groentes op ons staan te wachten. Elk seizoen heeft namelijk zijn eigen groenten en de lente al helemaal. Benieuwd welke lenterecepten jij de komende tijd in de maaltijdboxen kunt verwachten, inclusief een lijst met 5 lekkere lenterecepten. Lees dan verder!

Groente van het seizoen

Tegenwoordig kun je door import en de kassenbouw bijna het hele jaar door je favoriete groenten krijgen en zijn we bijna vergeten dat we verschillende seizoenen kennen, maar wist je dat het beter is om seizoensgebonden te eten? Het eten van seizoengroenten heeft namelijk meerdere voordelen.

 1. Lekkerder en gezonder
  Seizoensgroenten zijn niet alleen erg gezond, maar ook veel lekkerder van smaak. Groenten en fruit smaken namelijk vaak het best wanneer je ze eet in ‘hun eigen’ seizoen. En iedereen die weleens een aardbei in de winter heeft gegeten kan bevestigen dat die een stuk minder goed smaken dan in de lente. Dit komt omdat producten worden overgevlogen van plekken waar de planten wel groeien en waardoor het veel langer duurt voordat het in de winkel ligt en hierdoor verliezen de groenten smaak, en vitamines.
 2. Beter voor het milieu
  Door het kopen van lokale groenten en fruit help je mee aan de vermindering van CO2- uitstoot. Want het eten op jou bord heeft geen gigantische reis moeten afleggen. Ook hebben de planten niet in een kas met kunstlicht te hoeven groeien, waardoor de energierekening laag is. Daarnaast is er geen kunstmest, pesticiden en andere kunstmatige ingrepen nodig geweest om de groei te bevorderen.
 3. Beter voor je portemonnee
  Misschien wel de beste reden om groente en fruit uit het seizoen te kopen gezien alles duurder is geworden: je bespaart er veel geld mee. Als je in de supermarkt een rondje door de versafdeling maakt, kom je automatisch uit bij producten van het seizoen. De teler hoeft in deze tijd van het jaar namelijk geen kas, extra meststoffen te gebruiken om groente en fruit te laten groeien. Daarnaast hoeft het niet overgevlogen te worden, wat natuurlijk ook extra geld kost. De natuur doet al het werk. Daarom kun jij vervolgens voor een schappelijke prijs in de supermarkt kopen.

Lentegroenten

Hier een lijstje met typische lentegroenten. Deze producten zal je aankomende tijd meer in de supermarkt zien liggen en verwerkt zien in de lenterecepten van je favoriete maaltijdbox!

 • Andijvie
 • Artisjok
 • Asperges
 • Bloemkool
 • Prei
 • Radijs
 • Rabarber
 • Rode biet
 • Spinazie
 • Spitskool
 • Venkel

5 lekkere lenterecepten

We hebben een lijstje gemaakt 5 superlekkere lenterecepten voor je, deze zijn allemaal te vinden in verschillende maaltijdboxen!

Asperges op klassieke wijze

Ook wel het witte goud genoemd. Wist je dat de groene en de witte variant van dezelfde plant komen? Het verschil zit in het groeien. De witte variant groeit onder de grond en de groene boven de grond. Hierdoor verschillen ze ook in smaak. Bij de Familiebox vind je de groente bijvoorbeeld in dit heerlijke recept:

Bloemkool Mac and Cheese

Met bloemkool kun je eindeloos variëren. In dit recept is de bloemkool verwerkt in een gezonde mac and cheese variant.

Pasta met prei met vegan spekjes

Wij zijn gek op pasta’s. Zo ook op deze pasta met prei en vegan spekjes.

Rabarber crumble

Rabarber is een voorjaarsgroente met een heerlijke zoete, en lichtzure smaak en kan zowel warm als koud gegeten worden. Met rabarber kan je verschillende kanten op.  De groente kun je herkennen aan zijn lang roodgroene dikke stelen. Hoe roder de steel, hoe zoeter en zachter de smaak. Bij de Veganbox vind je een heerlijke rabarber crumble in de paasbox!

Plaattaart met venkel en vleestomaat

Venkel is een heerlijke frisse groente, met een lichte smaak van anijs. Het is erg gezond, maar staat vooral bekend om de goede werking bij maagklachten. Bij de Veganbox vind je deze groente in onder andere deze lekkere plaattaart.

maaltijdboxen vergelijken

Wil je graag alle maaltijdboxen met elkaar vergelijken en daarna bestellen met de beste korting. Klik dan hier!