10 11 2022

5 heerlijke pompoen gerechten van Familiebox

Pompoen 

Je zou het niet snel zeggen, maar de pompoen behoord net als de courgette en meloen bij de komkommerfamilie. Deze oranje groenten van mexicaanse afkomst werd al 7000 jaar v. Chr. verbouwt en wordt nog steeds gezien als een van de meest geliefde herfstgroenten.


Top 5 gerechten

Voor maaltijdboxen is het dan ook een plezier wanneer ze deze herfstgroenten weer volop in het menu kunnen gebruiken. Hier Volgt de top 5 door ons gekozen recepten van Familiebox met pompoen:

- Tarte Tatin van Hakkaido Pompoen

- Thaise pompoencurry met paksoi

- Pompoen Galate

- Quesadilla’s met chorizo en pompoen

- Pompoen-Speculaastaart

Hoe bereid je pompoen?

Een pompoen is op veel verschillende manieren te bereiden, zo kan je de pompoen koken, grillen, bakken, wokken en stomen. Wat ook erg lekker is, is om er puree of pompoensoep van te maken. Eigenlijk kan je alle kanten op met een Pompoen. Zo wordt de pompoen zelfs gebruikt voor buiten het eten om.


Halloween 

Iedereen kent ze wel, de uitgesneden pompoen met een eng gezicht erop. Deze eeuwenoude traditie is ooit begonnen om de boze geesten weg te jagen, maar is langzaam uitgegroeid tot een van de bekendste Halloween Decoraties.


Wedstrijden

Naast dat mensen graag gezichten maken in een pompoen, worden er ieder jaar weer wedstrijden gehouden met wie de grootste pompoen kan laten groeien. Dit is leuk omdat pompoenen erg van grootte kan verschillen. Halverwege augustus begint de plant opeens vors te groeien, hierdoor kan je met een goede bodem en de juiste omstandigheden enorme pompoenen kweken.


Benieuwd geraakt naar de pompoengerechten van de Familiebox. Klik hier voor meer info of om een box te bestellen