De beste Kindvriendelijke recepten in je maaltijdbox

Summary:

Kinderen kunnen wel eens lastige eters zijn. Er is helaas geen manier om dit te ontwijken. Wel kan je eraan werken en ze laten wennen aan verschillende smaken. In deze blog lees je meer over omgaan met kinderen die niet van groenten houden en hoe maaltijdboxen je kunnen helpen bij het maken van kindvriendelijke recepten!

Kinderen kunnen wel eens lastige eters zijn, daar is helaas geen ontkomen aan. Wel kan je eraan werken met kindvriendelijke recepten. zo leren kinderen omgaan met de smaken, kleuren en texturen van groenten. In deze blog lees je meer over omgaan met kinderen die niet van groenten houden en hoe maaltijdboxen je kunnen helpen bij het maken van kindvriendelijke recepten!

Gezonde kindvriendelijke recepten

Het blijft een lastige combinatie, kinderen en groenten. Vaak zijn het de bittere smaken, de structuur of de kleur waar kinderen totaal geen zin in hebben, helaas is het dan vaak lastig om ze nog van gedachte te laten veranderen. Gelukkig zijn er manieren waarop je kinderen rustig kan laten wennen aan het eten van de kleuren en smaken van groenten, of bestaan er zelfs gerechten waar je de groenten kan ‘verstoppen’ voor kinderen. Maaltijdboxen zijn constant bezig met het ontwikkelen van kindvriendelijke recepten waarbij ook kinderen genoeg groente binnen krijgen. De ene box doet hier wat meer zijn best voor dan de ander.

Welke boxen hebben kindvriendelijke recepten

De familiebox; biedt iedere week een menu die goed valt voor het hele gezin. Zo zijn de gerechten binnen een korte tijd te bereiden, zijn ze toegankelijk en erg kindvriendelijk. Vaak werken ze met recepten waar verstopte groenten in zitten of worden de groenten op een leuke manier verwerkt. Denk hierbij aan een roze bietenbun of een gevulde courgette. Waar de Familiebox ook erg goed in is, is met het spelen van kleuren van de groenten, hierdoor zien recepten er vaak kleurrijk en lekker uit.

HelloFresh; is ook erg geschikt voor kinderen. Ze bieden namelijk genoeg recepten per week om keuze te kunnen maken tussen kindvriendelijke recepten, of een recept waar je de grenzen mee kan verleggen. Op deze manier kan je kinderen goed laten wennen aan nieuwe smaken.

Ekomenu; heeft een apart familiemenu waar lekkere 100% biologische recepten in staan, ook erg toegankelijk voor kinderen. Bij het menu staan leuke weetjes over de recepten en de herkomst van het recept.

Welke groenten vinden kinderen lekker

Vaak gaat het bij kinderen niet eens echt om de groenten niet lusten, vaak ligt het aan de textuur of vinden ze het er gewoon niet lekker uit zien. Daarom wordt aangereden de groenten in kleine stukjes te snijden en ze lekker knapperig te bereiden. Wat kinderen ook vaak lekker vinden is een plakje tomaat of komkommer op brood, dit is een goede manier om groenten binnen te krijgen voor kinderen.

3 kindvriendelijke recepten

Omdat we graag wat inspiratie meegeven over de kindvriendelijke recepten die je kan vinden in maaltijdboxen, geven we hier 3 kindvriendelijke recepten die in maaltijdboxen voor zijn gekomen:

– verstopte lasagne

– gevulde courgette mexican style

– hamburger op een roze bietenbun

Vergelijk hier alle aanbieders van maaltijdboxen om te kijken welke het best bij jou past!