De Krat

De Krat

De Krat staat bekend als de Duurzame Maaltijdbox. Ze houden van seizoensgebonden en lokale producten en willen zoveel mogelijk met groenten koken. De Krat is er voor zowel tweeverdieners als gezinnen. Daarnaast kan je speciaal voor het weekend een extra bijzonder Weekendkrat bestellen vol lekkers. De recepten en maaltijdboxen worden met veel zorg door verschillende professionals samengesteld met liefde voor mooie Nederlandse producten, duurzaamheid en lekker eten.

Praktische informatie over De Krat

Wat zijn de kosten van De Krat box? Welke leveropties zijn er? Zit je ergens aan vast? En hoe zien de recepten er bij De Krat uit? Allemaal vragen die je jezelf stelt bij het oriënteren naar jouw perfecte maaltijdbox. Maaltijdbox.nl geeft je alle info die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Suggesties of opmerkingen? Stuur ons een mail naar info@maaltijdbox.nl.

Hoe werkt het?

De Krat voedselbox en de recepten worden elke week met veel liefde en aandacht samengesteld door een team van professionals met een passie voor goede producten, duurzaamheid en kwaliteit. Er zijn vier soorten kratten waaruit je kan kiezen. Je kunt kiezen uit de Gemakskrat Vega, Gemakskrat, Snelle Gezinskrat en de Weekendkrat Extra.
Met het flexibele abonnement kies jij de bezorg frequentie zelf. Afzeggen, verzetten of een paar weekje overslaan omdat je met vakantie gaat? Dat kan je allemaal gemakkelijk regelen bij De Krat. Je zit nergens aan vast, lekker flexibel dus.

Wat vind je in De Krat maaltijdboxen?

De Gemakskrat, Gemakskrat Vega en de Snelle Gezinskrat bevatten ingrediënten voor 3 heerlijke maaltijden. De maaltijdboxen zitten boordevol groenten en zijn altijd gevarieerd.

De ingrediënten die te vinden zijn in de maaltijdboxen van de Krat zijn vers en afkomstig van Nederlandse bodem. In de maaltijdboxen van De Krat vind je handige recepten kaarten waarop precies staat hoe je de gerechten moet bereiden.

De Krat en duurzaamheid

De Krat maaltijdbox staat beter bekend als de duurzame maaltijdbox. De Krat kookt altijd met de seizoenen mee. Zo hoeven er geen groenten onnodig de wereld over te vliegen. Dat is duurzaam en bovendien het lekkerst. Wat gisteren is geoogst, ligt morgen op jouw bord. Bij de Krat komen alle groenten, vlees, zuivel en eieren uit Nederland. De Krat werkt samen met bedrijven die werken met respect voor mens, dier en milieu. Ze betalen hun telers, boeren en producenten dan ook een eerlijke prijs. Producten die niet in Nederland groeien of gemaakt worden (bijv. rijst of gedroogde pasta) zijn fairtrade en/of biologisch.

Bij de Krat wordt zoveel mogelijk met verschillende soorten groenten gekookt. Want groenten zijn lekker en bovendien gezond. De bereidingstijd is daarom relatief langer, maar dan heb je ook wat. In de maaltijdboxen van De Krat zul je dan ook vaak bijzondere groenten vinden die niet in de supermarkt liggen.

Duurzaamheid uit zich bij De Krat op nog veel meer manieren. Zo hanteren ze bij De Krat een no waste beleid. De Krat houdt geen voorraad en als er al wat overblijft dat gaat het naar de voedselbank of naar lokale winkels en restaurants. De houten kratjes waarin de maaltijden van de Krat zijn verpakt worden veelvuldig hergebruikt. De papieren tassen zijn van gerecycled papier. Verder worden er in de gerechten van De Krat buitenbeentjes verwerkt. Buitenbeentjes zijn bijzondere of niet gangbare producten, bijvoorbeeld in afwijkende maten of ‘misvormde’ groenten, zoals kromme komkommers. Bovendien leert De Krat haar klanten (nog meer) over duurzaamheid, gezond en gevarieerd koken, local for local en seizoensproducten. Dit doen ze op een leuke, niet belerende manier.

De Krat maaltijdboxen

Bij De Krat kies je uit vier verschillende maaltijdboxen. Zo biedt de Krat de Gemakskrat Vega, de Gemakskrat, de Snelle Gezinskrat en de Weekendkrat Extra aan.
De Gemakskrat Vega, de Gemakskrat en de Snelle Gezinskrat bestaan uit 3 recepten die gevarieerd en rijk aan groenten zijn.

De Gemakskrat Vega biedt veel variatie met peulvruchten, vleesvervangers, vegaburgers, eieren en kaas. De Krat streeft er wekelijks naar een van de gerechten Vegan te maken. Het abonnement voor de Gemakskrat Vega is flexibel. Je besteld de Gemakskrat voor 2, 3 of 4 personen. Bij deze maaltijdkrat kies je uit 3 bezorgdagen.

Met de Gemakskrat eet je altijd gevarieerd. Twee maaltijden bestaan uit vlees of vis, en één maaltijd is altijd vegetarisch. Het abonnement is flexibel, je zit nergens aan vast, en deze krat eenmalig bestellen is ook mogelijk. De Gemaskrat is te bestellen voor 2, 3 of 4 personen. Bij de Gemakskrat kies je uit 3 bezorgdagen.

De Snelle Gezinskrat is ideaal voor (drukke) gezinnen met kinderen. De maaltijden in deze maaltijdbox zijn snel te bereiden. De Snelle Gezinskrat bevat één kant-en klare, één snelle en één extra inspirerende maaltijd. Deze voedselbox is gevarieerd, gezond en zit boordevol groenten. Lekker voor jong en oud. Ook het abonnement voor deze maaltijdbox is flexibel, eenmalig bestellen kan ook. De Snelle Gezinskrat is te bestellen voor 3/4 personen of voor 4/5 personen. De Snelle Gezinskrat wordt bezorgd op maandag.

De Weekendkrat Extra is een ander soort krat. Dit is namelijk geen maaltijdbox zoals de andere 3 kratten, maar een boodschappenkrat. Deze boodschappenkrat zit tjokvol culinaire inspiratie voor de creatieve thuiskok. Deze boodschappenkrat bevat twee keer vlees en/of vis, minimaal 8 verschillende groenten/fruit en wekelijks wisselende streekproducten en brood. Bij deze Weekendkrat Extra ontvang je een mail met 7 receptideeën ter inspiratie. Ook de Weekendkrat Extra heeft een flexibel abonnement waarbij je nergens aan vast zit. Het is ook mogelijk deze krat eenmalig te bestellen. De Weekendkrat Extra is beschikbaar voor 1, 2, 3 of 4 personen. De Weekendkrat Extra wordt bezorgd op donderdag of op vrijdag.

Marley Spoon recepten

Met de recepten van De Krat is er voor ieder wat wils. Kies voor vegetarisch, of toch voor vlees. Alles kan. De recepten van de Krat zitten boordevol groenten. Voor de chef koks onder ons kies je voor uitgebreide recepten. Minder fan van koken? Geen probleem, de kant en klaar maaltijden van de Krat zet je in 8-25 minuten op tafel.

De recepten in de maaltijdboxen van de Krat zijn origineel, gezond en geïnspireerd op de keukens van over de hele wereld. Kies bijvoorbeeld voor Oosterse boeren hutspot met Indonesische kip of voor tagliatelle al ragú met kappertjes en gesmoorde prei.

Benieuwd naar de andere heerlijke recepten van de Krat? Neem dan een kijkje op de receptenpagina van de Krat.

De Krat kosten

De Krat biedt 4 verschillende soorten maaltijd kratten aan. Zo heb je keuze uit de Gemakskrat Vega, de Gemakskrat, de Snelle Gezinskrat en de Weekendkrat Extra. De prijzen voor de verschillende maaltijdboxen zijn als volgt:

2 personen3 personen4 personen
Gemakskrat Vega€44,-€56,-€66,-
Gemakskrat€45,-€58,-€68,-
Vegankrat€44,-Niet mogelijk€66,-
1 persoon2 personen3 personen4 personen
Snelle gezinskratNiet mogelijk€45,-€58,-€68,-
Inspiratie krat€42,-€52,-€66,-€77,-
Oogst kratNiet mogelijk€41,-Niet mogelijkNiet mogelijk

Voor de Weekendkrat Extra zijn de prijzen als volgt:

€39,- (1 persoon)
€49,- (2 personen)
€62,- (3 personen)
€73,- (4 personen)

Levering De Krat

De Krat levert door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. De levering van de maaltijdboxen is als volgt:

De Gemakskrat en Gemakskrat Vega
De Gemakskrat en Gemakskrat Vega worden bezorgd op maandagavond (17:00 – 22:00), donderdagavond (17:00 – 22:00) en vrijdag (10:00 – 22:00) bezorgd.

De Snelle krat en Vegan krat
De Snellekrat en Vegankrat worden op maandagavond (17:00 -22:00) en donderdagavond (17:00 – 22:00) bezorgd.

De Oogstkrat en Inspiratiekrat
De Oogstkrat en Inspiratiekrat worden op donderdagavond (17:00 – 22:00) en vrijdag (10:00 – 22:00) bezorgd.

Leveranciers De Krat

De leveranciers waarmee De Krat samenwerkt zijn allemaal werkzaam op Nederlandse bodem. Zo werken ze samen met lokale boeren, leveranciers en producten. Mochten de producten (zoals pasta en rijst) niet van Nederlandse bodem zijn, dan kiest de Krat altijd voor biologisch en/of fairtrade producten. Op de website van de Krat staat een overzicht met alle leveranciers van de Krat.

De Krat stopzetten

Bij de Krat is het lidmaatschap flexibel. Je kunt zelf kiezen wanneer je de Krat wilt ontvangen, voor hoeveel personen en welke soort krat. Je kunt je abonnement dan ook altijd flexibel aanpassen. Je logt in met je persoonlijke gegevens en gaat naar ‘abonnement aanpassen’ om wijzigingen aan te brengen. De Krat heeft wel tijd nodig om producten te bestellen, daarom kan het voorkomen dat je nieuwe abonnement pas een week later ingaat.

Je kan je abonnement opzeggen door in te loggen op jou account. Kies vervolgens voor de knop ‘pauzeren’. De Krat werkt met flexibele abonnementen, daarom kun je jouw abonnement per direct stopzetten, met inachtneming van de bestel deadline van de producten. Die is voor de maandag- en dinsdag maaltijdboxen op woensdag 12:00 de week ervoor. Voor de donderdag/vrijdag/zaterdag kratten op maandag 09:00 (in diezelfde week). Mocht je na een tijdje weer zin hebben in een van de heerlijke maaltijdboxen van de Krat, dan kan je via je eigen krat omgeving weer bestellen.

Wil je alle maaltijdboxen met elkaar vergelijken? Dat kan hier.

Menu