De Krat

De Krat is de scharrelslager / visboer / groentejuwelier / traiteur onder de maaltijdboxen. Klein maar fijn en met passie voor lekker eten en de beste kwaliteit! Duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel. Ze hechten erg veel waarde aan seizoensgebonden en lokale producten en streven naar een betere en duurzame wereld. Met een keuze uit maar liefst 6 verschillende categorieën kies jij een krat die perfect bij je past! Ook is het mogelijk om de Krat gemakkelijk eenmalig uit te proberen.

Praktische informatie over De Krat

Wat zijn de kosten van de box? Welke leveropties zijn er? Zit je ergens aan vast? En hoe zien de recepten er uit? Allemaal vragen die je jezelf stelt bij het oriënteren naar jouw perfecte maaltijdbox. Maaltijdbox.nl geeft je alle info die je nodig hebt om een goede keuze te maken!

Hoe werkt De Krat?

De Krat wordt iedere week met veel liefde en aandacht samengesteld door een team van professionals met een passie voor goede producten, duurzaamheid en kwaliteit. Er zijn 6 soorten kratten waaruit je kan kiezen. Je kunt kiezen uit de onderstaande kratten:

Met het flexibele abonnement kies jij zelf wanneer jouw bestelling wordt bezorgt. Afzeggen, verzetten of een paar weekjes overslaan omdat je met vakantie gaat? Dat kan je allemaal gemakkelijk regelen in je account. Je zit nergens aan vast, lekker flexibel dus.

Wat vind je in de maaltijdboxen van De Krat?

De Gemakskrat, de Gemakskrat Vega, de Vegankrat en de Snelle krat bevatten ingrediënten voor 3 heerlijke maaltijden inclusief een receptboekje. De Inspiratiekrat zit tjokvol boodschappen voor de creatieve thuiskok die (ook) graag zijn eigen ding doet. Daarnaast zit de Oogstkrat bomvol seizoensgroenten, 2 à 3 zuivel- en/of delicatesseproducten en altijd een ambachtelijk afbakbrood.

Duurzaamheid en De Krat

De Krat is officieel B-Corp gecertificeerd. Daarmee zijn ze onderdeel van een internationale beweging van duurzame bedrijven die werken aan een betere wereld. Bij deze duurzame maaltijdbox koken ze altijd met de seizoenen mee. Zo hoeven er geen groenten onnodig de wereld over te vliegen. Dat is duurzaam en bovendien het lekkerst. Wat gisteren is geoogst, ligt morgen op jouw bord. Alle groenten, vlees, zuivel en eieren komen uit Nederland. De Krat werkt samen met bedrijven die werken met respect voor mens, dier en milieu. Ze betalen hun telers, boeren en producenten dan ook een eerlijke prijs. Producten die niet in Nederland groeien of gemaakt worden (bijv. rijst of gedroogde pasta) zijn fairtrade en/of biologisch.

Ook bevatten alle recepten een zo groot mogelijke variatie aan verschillende soorten groenten. Want groenten zijn lekker en bovendien super gezond! Je krijgt bij de verschillende kratten dan ook vaak bijzondere groenten die niet zomaar in de supermarkt te vinden zijn.

Duurzaamheid uit zich bij De Krat op nog veel meer manieren. Zo hanteren ze een no waste beleid. Ze slaan geen grote voorraden in en als er al wat overblijft gaat dat naar de voedselbank of naar lokale winkels en restaurants. De houten kratjes waarin de maaltijden zijn verpakt worden veelvuldig hergebruikt. De papieren tassen zijn van gerecycled papier. Verder worden er in de gerechten buitenbeentjes verwerkt. Buitenbeentjes zijn bijzondere of niet gangbare producten, bijvoorbeeld in afwijkende maten of ‘misvormde’ groenten, zoals kromme komkommers. Bovendien leer je als klant (nog meer) over duurzaamheid, gezond en gevarieerd koken en seizoen producten.

De Krat maaltijdboxen

Je kan bij De Krat kiezen uit 6 verschillende maaltijdboxen.

De Gemakskrat Vega, de Gemakskrat, de Vegankrat en de Snelle krat bestaan uit ingrediënten voor 3 recepten die gevarieerd en rijk aan groenten zijn.

De Gemakskrat Vega en de Vegankrat biedt veel variatie aan peulvruchten, vleesvervangers en de nieuwste vega(n) producten. De abonnementen zijn beide erg flexibel en je kan beide gemakkelijk eenmalig uitproberen. Je besteld de Gemakskrat Vega voor 2, 3 of 4 personen en hierbij kan je kiezen uit 4 bezorgdagen. De Vegankrat is er voor 2 of 4 personen met een keuzen uit 2 dagen als bezorgmoment.

Met de Gemakskrat eet je altijd gevarieerd. Twee maaltijden bestaan uit vlees of vis, en één maaltijd is altijd vegetarisch. Het abonnement is flexibel, je zit nergens aan vast, en ook bij deze krat is eenmalig bestellen mogelijk. De Gemakskrat is te bestellen voor 2, 3 of 4 personen. Bij de Gemakskrat kies je uit 4 bezorgdagen.

De Snelle krat is ideaal voor de lerende of drukke thuiskok. De gerechten zijn snel(ler) en simpel(er) te bereiden, en bevatten twee maaltijden met vlees/vis en een vegetarische maaltijd. Deze voedselbox is gevarieerd, gezond en zit boordevol groenten. Lekker voor jong en oud. Ook het abonnement voor deze maaltijdbox is flexibel en eenmalig te bestellen. De Snelle krat is te bestellen voor 2,3 of 4 personen en wordt bezorgd op maandag of dinsdag.

De Inspiratiekrat en de Oogstkrat zijn een ander soort krat. Dit is namelijk geen maaltijdbox zoals de andere kratten, maar een boodschappenkrat. De Inspiratiekrat zit tjokvol culinaire inspiratie voor de creatieve thuiskok. Deze is te bestellen voor 1 tot 4 personen. Daarnaast bevat de krat twee keer vlees en/of vis, minimaal 8 verschillende seizoensgroenten/fruit. Ook ontvang je wekelijks wisselende streekproducten én altijd brood. De Oogstkrat zit bomvol seizoensgroenten, 2 à 3 zuivel- en/of delicatesseproducten en een ambachtelijk afbakbrood. De boodschappen komen direct van het land op jouw keukentafel. Beide kratten worden bezorgd op donderdag of op vrijdag.

Recepten van De Krat

Met de recepten van De Krat is er voor ieder wat wils. Kies voor volledige vegetarische,- vegan- of vlees recepten. Liever zelf van tevoren bedenken wat je precies gaat koken? Kies dan voor de booschappenkrat. De gerechten zitten boordevol (seizoens)groenten en lokale ingrediënten.

De recepten zijn origineel, gezond en geïnspireerd door de keukens van over de hele wereld. Kies bijvoorbeeld voor Oosterse boeren hutspot met Indonesische kip of voor tagliatelle al ragú met kappertjes en gesmoorde prei.

Benieuwd naar de andere heerlijke recepten van de Krat? Neem dan een kijkje op de receptenpagina van de Krat. Of vergelijk hier welke maaltijdbox beter bij jou past.

De Krat kosten

De Krat biedt 6 verschillende soorten maaltijd kratten aan. Zo heb je keuze uit de Gemakskrat Vega, de Gemakskrat, de Vegankrat, de Snelle Gezinskrat, de Inspiratiekrat en de Oogstkrat. De prijzen voor de verschillende maaltijdboxen zijn als volgt:

2 personen3 personen4 personen
Gemakskrat Vega€44,-€56,-€66,-
Gemakskrat€45,-€58,-€68,-
Vegankrat€44,-€66,-
1 persoon2 personen3 personen4 personen
Snelle gezinskrat€45,-€58,-€68,-
Inspiratie krat€42,-€52,-€66,-€77,-
Oogst krat€41,-

Levering De Krat

De Krat levert door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. De levering van de maaltijdboxen is als volgt:

De Gemakskrat en Gemakskrat Vega
De Gemakskrat en Gemakskrat Vega worden bezorgd op maandagavond (17:00 – 22:00), donderdagavond (17:00 – 22:00) en vrijdag (10:00 – 22:00) bezorgd.

De Snelle krat en Vegan krat
De Snellekrat en Vegankrat worden op maandagavond (17:00 -22:00) en donderdagavond (17:00 – 22:00) bezorgd.

De Oogstkrat en Inspiratiekrat
De Oogstkrat en Inspiratiekrat worden op donderdagavond (17:00 – 22:00) en vrijdag (10:00 – 22:00) bezorgd.

Leveranciers De Krat

De leveranciers waarmee De Krat samenwerkt zijn allemaal werkzaam op Nederlandse bodem. Zo werken ze samen met lokale boeren, leveranciers en producten. Mochten de producten (zoals pasta en rijst) niet van Nederlandse bodem zijn, dan kiest de Krat altijd voor biologisch en/of fairtrade producten. Op de website staat een overzicht met alle leveranciers van de Krat.

De Krat stopzetten

Bij de Krat is het lidmaatschap flexibel. Je kunt zelf kiezen wanneer je de Krat wilt ontvangen, voor hoeveel personen en welke soort krat. Je kunt je abonnement dan ook altijd flexibel aanpassen. Je logt in met je persoonlijke gegevens en gaat naar ‘abonnement aanpassen’ om wijzigingen aan te brengen. De Krat heeft wel tijd nodig om producten te bestellen, daarom kan het voorkomen dat je nieuwe abonnement pas een week later ingaat.

Je kan je abonnement opzeggen door in te loggen op jou account. Kies vervolgens voor de knop ‘pauzeren’. De Krat werkt met flexibele abonnementen, daarom kun je jouw abonnement per direct stopzetten, met inachtneming van de bestel deadline van de producten. Die is voor de maandag- en dinsdag maaltijdboxen op woensdag 12:00 de week ervoor. Voor de donderdag/vrijdag/zaterdag kratten op maandag 09:00 (in diezelfde week). Mocht je na een tijdje weer zin hebben in een van de heerlijke maaltijdboxen van de Krat, dan kan je via je eigen krat omgeving weer bestellen.

Wil je alle maaltijdboxen met elkaar vergelijken? Dat kan hier.