Als een van de eerste RetailRookies werd Bilder & De Clercq een grote toekomst toegedicht. De Amsterdamse eetwinkel was naar recepten ingericht, waarbij de ingrediënten in de juiste porties werden verkocht. Het unieke concept wint internationale prijzen en is een inspiratiebron in de food retail. Maar wat ooit begon als een fysieke winkel, werd al gauw omgetoverd in een online ‘webshop’. De Familiebox is dan ook de handelsnaam van Bilder en de Clerq, dat in 2018 de merknaam en klanten overnam van Mathijs Maaltijdbox en dit merk omdoopte tot ‘Familiebox’! De maaltijdbox biedt elke week inspirerende en gezonde gerechten die smaakvol zijn door eenvoud en kwaliteit. Alle gerechten worden met zorg samengesteld voor jong en oud. In een handomdraai zet je thuis een makkelijke, lekkere en gezonde maaltijden op tafel! Wil je meer weten over de Familiebox? Kijk dan snel naar alle extra informatie hieronder of bestel meteen de box met korting via Maaltijdbox.nl en laat de box nog volgende week gratis bij jou thuisbezorgen! 

Praktische informatie over Familiebox

Wat zijn de kosten van de Familiebox? Welke leveropties zijn er? Zit je ergens aan vast? En hoe zien de recepten er bij Familiebox uit? Allemaal vragen die je jezelf stelt bij het oriënteren naar jouw perfecte maaltijdbox. Maaltijdbox.nl geeft je alle info die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Familiebox kosten

De kosten van Familiebox zijn afhankelijk van het aantal personen en aantal gerechten per week. De prijzen van de Familiebox zijn als volgt:


2 maaltijden
3 maaltijden
4 maaltijden

2 personen 

€40,-

€45,-

€55,-
3 – 4 personen

€47,-

€60,-

€70,-
4 – 5 personen

€55,-

€70,-

€80,-


Hoe werkt het?

Familiebox biedt elke week inspirerende en gezonde gerechten die smaakvol zijn door eenvoud en kwaliteit. Alle gerechten worden met zorg samengesteld voor jong én oud. In een handomdraai zet je thuis makkelijke, lekkere en gezonde maaltijden op tafel.

Bij Familiebox kan je wekelijks kiezen uit 12 gerechten, waarvan er standaard vier vegetarisch zijn. Daarnaast kun je speciaal kiezen uit toppers voor de kinderen. Deze gerechten bestaan uit extra groenten en zijn snel klaar. Benieuwd naar de 12 recepten van deze week? Hier vind je het weekmenu van Familiebox.

De Familiebox wordt vervolgens op het door jou gewenste moment thuisbezorgd. De verse ingrediënten worden allemaal gekoeld tot aan de deur geleverd. Met de maaltijdboxen van Familiebox volg je stap voor stap de instructies en ervaar je het gemak en plezier van koken voor het hele gezin.

Wat vind je in de Familieboxen?

De Familiebox bestaat uit 12 lekkere gerechten, vier daarvan zijn vegetarisch. De gerechten zijn superkindvriendelijk en bestaan altijd uit meer dan 200 gram groente. Familiebox bevat zoveel mogelijk pure ingrediënten en zo min mogelijk bewerkte producten. Op deze manier weet je wat je eet en kun je optimaal genieten van de maaltijdboxen van Familiebox.

Daarnaast is er keuze uit variërende vlees- en vissoorten. Verder kun je speciaal kiezen voor heerlijke kids toppers, supersnelle gerechten, premium gerechten en gerechten met extra groenten. Je kan kiezen tussen 2, 3 of 4 personen en uit 2, 3 of 4 maaltijden per week. De hoeveelheden van de 3-persoonbox zijn ook genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen en de 4-persoonsbox voor 2 volwassenen en drie kinderen. De boxen zijn dus rijkgevuld.

Naast de maaltijdboxen biedt Familiebox ook een heerlijke Fruitbox aan. De Fruitbox van Familiebox bestaat uit ca. 4 kg fruit. Elke week bestaat deze uit een andere selectie aan fruit, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Je voegt de Fruitbox toe voor maar €10,- bij je bestelling.

Wil je tijdens de feestdagen jouw vrienden, familie of kennissen verassen? Bestel dan met kerst de Kerstbox of met Pasen de Paasbox. Met de Kerstbox maak je een compleet viergangen kerstdiner. Deze Familiebox Kerstbox bestaat uit een rijk aanbod smaakvolle en luxe gerechten. Met de Paasbox zet je een heerlijke Paasbrunch op tafel voor het hele gezin. De gerechten in de Paasbox zijn geschikt voor zowel jong als oud, makkelijk te bereiden en leuk om te maken. Met de handige recetenkaartjes ben je in no-time klaar en kan je genieten met de hele familie. 

Familiebox en duurzaamheid

Bij Familiebox is duurzaamheid heel belangrijk. Familiebox houdt dan ook rekening met de keuze van de ingrediënten, verpakkingsmateriaal en gebruikt recyclebare dozen. De ingrediënten groente en fruit die in de Familiebox te vinden zijn, zijn bij voorkeur van Nederlandse bodem. Verder wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensproducten. De Familiebox bevat daarnaast ook vlees en gevogelte van Nederlandse bodem. Deze ingrediënten bevatten geen toegevoegde stoffen zoals antibiotica.

De cool packs die in de maaltijdbox te vinden zijn zorgen ervoor dat alle producten vers, veilig en gekoeld bij je thuis worden afgeleverd. De inhoud van deze packs is 100% voedselveilig en biologisch afbreekbaar.

Familiebox maaltijdboxen

Als je kiest voor een maaltijdbox van Familiebox, ben je natuurlijk benieuwd wat je kunt verwachten. Bij de meeste andere maaltijdboxen staat lekker, gezond en een korte bereidingstijd centraal. Bij de maaltijdboxen van Familiebox staat juist het gezin centraal. Dat zie je niet vaak. Er wordt dan ook gewerkt met herkenbare producten, die super kindvriendelijk zijn. De gerechten zijn altijd gezond en voedzaam en voldoen aan de schijf van vijf.

Deze box met heerlijke recepten bevat alle gerechten bij elkaar. Voor twee, drie of vier maaltijden ontvang je altijd handige receptenkaarten, waarop de hoeveelheden voor de ingrediënten beschreven staan. Ook staat er bij welke producten je zelf moet toevoegen, zoals bijvoorbeeld olijfolie, zout of bloem. Sausjes, kruiden, pasta, rijst, groenten, fruit, vlees en vis zijn aanwezig in de maaltijdboxen van Familiebox. Veel van de ingrediënten van Familiebox zijn afkomstig van lokale (biologische) leveranciers. Met Familiebox hoef je dus niet meer naar de supermarkt. Je zet iedere dag in gemiddeld 30 minuten mooie maaltijden voor het hele gezin op tafel.

Familiebox recepten

De recepten van Familiebox zijn voor het hele gezin. De gerechten zitten boordevol groenten, zijn geschikt voor kinderen en bestaan uit herkenbare ingrediënten. Zo maak je een heerlijke tonijn pasta, zet je een heerlijke Aziatische wok op tafel of maak je een echte Hollandse spruitjesstamppot.

Familiebox werkt samen met lokale leveranciers. Deze leveranciers voorzien de maaltijdboxen van Familiebox van ambachtelijk vlees, vers gebrande noten, de verste vis en het lekkerste brood.

Levering Familiebox

Familiebox werkt samen met bezorgservice Trunkrs. Een flexibele bezorgservice met capaciteit voor zeer grote volumes. Hierdoor kunnen de maaltijdboxen op tijd worden bezorgd. Daarnaast heeft Trunkrs duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo kunnen ze vanaf 2022 als enige vervoerder in Nederland zeggen dat de volledig elektrisch bezorgen.

De klantenservice van Trunkrs werkt eenvoudig. Zo kun je eenvoudig contact opnemen en geven zij jouw bericht direct door aan de chauffeur. Hiermee biedt Trunkrs de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het bezorgproces. Dit wordt door de klanten van Familiebox als heel plezierig ervaren.

Familiebox wordt op maandagavond bezorgd in heel Nederland. Ben je niet thuis? Dan levert Familiebox het pakket af bij de buren. Zijn deze ook niet thuis wordt de box mee terug genomen naar het warehouse waar de maaltijdbox de hele nacht in een koeling zal staan. Op dinsdag doen ze een nieuwe bezorgpoging.

Familiebox stopzetten

Bij Familiebox zit je nergens aan vast. Zodra je je registreert wordt er een account aangemaakt waarbij je een flexibel lidmaatschap aangaat. Vanuit dit account kun je gemakkelijk zelf bepalen wanneer je een Familiebox wilt ontvangen en wanneer niet. Je kunt de Familiebox bijvoorbeeld wekelijks, om de week of eens in de maand bestellen.

Indien je ervoor kiest het flexibele lidmaatschap toch te willen stopzetten, dan werkt dit eenvoudig. Je logt in op jouw Familiebox-account, gaat vervolgens door naar ‘instellingen’ en kiest onderaan voor ‘mijn lidmaatschap’. Hier klik je vervolgens voor de optie ‘UIT’. Jouw lidmaatschap is dan opgezegd en je zult geen boxen meer ontvangen. Wil je toch weer lid worden? Dan kun je jouw lidmaatschap weer eenvoudig activeren wanneer je dat wilt.

Let op! Je kan tot 6 dagen voor de levering wijzigingen doorgeven via jouw account. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd bellen naar 085-0270005, of een e-mail sturen naar info@defamiliebox.nl

Wil je alle maaltijdboxen met elkaar vergelijken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.