Familiebox

Als een van de eerste RetailRookies werd Bilder & De Clercq een grote toekomst toegedicht. De Amsterdamse eetwinkel was naar recepten ingericht, waarbij de ingrediënten in de juiste porties werden verkocht. Het unieke concept wint internationale prijzen en is een inspiratiebron in de food retail. Maar wat ooit begon als een fysieke winkel, werd al gauw omgetoverd in een online ‘webshop’. Familiebox is dan ook de handelsnaam van Bilder en de Clerq, dat in 2018 de merknaam en klanten overnam van Mathijs Maaltijdbox en dit merk omdoopte tot ‘Familiebox’! Wil je meer weten? Kijk dan snel naar alle informatie hieronder of bestel meteen jouw box hier met korting!

Praktische informatie over Familiebox

Wat zijn de kosten van de Familiebox? Welke leveropties zijn er? Zit je ergens aan vast? En hoe zien de recepten er bij Familiebox uit? Allemaal vragen die je jezelf stelt bij het oriënteren naar jouw perfecte maaltijdbox. Maaltijdbox.nl geeft je alle info die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Hoe werkt Familiebox?

Familiebox is de maaltijdbox waar het hele gezin blij van wordt! Iedere week biedt de box inspirerende en gezonde gerechten die smaakvol zijn door eenvoud en kwaliteit. Alle gerechten worden met zorg samengesteld voor jong én oud. In een handomdraai zet je thuis makkelijke, lekkere en gezonde maaltijden op tafel.

Je kan je wekelijks uit 12 lekkere en gevarieerde recepten kiezen. Van deze recepten zijn er altijd standaard 4 vegetarisch, de andere gerechten bevatten wisselend vlees, gevogelte of vis. De gerechten zijn door het receptenteam zo ontwikkeld dat deze kids proof en gemakkelijk zijn klaar te maken.

Vervolgens wordt de box op het door jou gewenste moment thuisbezorgd. De box met heerlijke en verse ingrediënten worden allemaal gekoeld tot aan de deur geleverd. Met de maaltijdboxen van Familiebox volg je stap voor stap de instructies en ervaar je het gemak en plezier van koken voor het hele gezin.

Wat vind je in Familiebox?

De Familiebox bestaat uit 12 lekkere gerechten, vier daarvan zijn vegetarisch. De gerechten zijn super kindvriendelijk en bevatten altijd uit meer dan 200 gram groente. De Familiebox bevat zoveel mogelijk pure ingrediënten en zo min mogelijk bewerkte producten. Op deze manier weet je wat je eet en kun je samen optimaal genieten van de heerlijke maaltijden.

Daarnaast is er keuze uit variërende vlees- en vissoorten. Verder kun je speciaal kiezen voor heerlijke kids toppers, supersnelle gerechten en gerechten met extra groenten. Je kan kiezen tussen 2, 3 of 4 personen en uit 2, 3 of 4 maaltijden per week. De hoeveelheden van de 3-persoonbox zijn ook genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen en de 4-persoonsbox voor 2 volwassenen en 3 kinderen. De porties van de Familiebox zijn royaal en geschikt voor het hele gezin.


Wil je tijdens de feestdagen jouw vrienden, familie of kennissen verassen? Bestel dan met kerst de Kerstbox of met Pasen de Paasbox. Met de Kerstbox maak je een compleet viergangen kerstdiner. En met de Paasbox zet je een heerlijke uitgebreide Paasbrunch op tafel. De gerechten in de Paasbox zijn geschikt voor zowel jong als oud, makkelijk te bereiden en leuk om samen te maken. Met de handige receptenboekjes plan je de gerechten vooruit en ben je in no-time klaar. Zo zorgt Familiebox ervoor dat jij meer tijd overhoudt om te genieten met je geliefden en familie.

Duurzaamheid en Familiebox

Bij Familiebox wordt er veel waarde gehecht aan de duurzaamheid van hun product. Ze houden dan ook rekening met de keuze van de ingrediënten, verpakkingsmateriaal en het gebruik van recyclebare dozen. De groente en fruit die in de Familiebox te vinden zijn, zijn bij voorkeur van Nederlandse bodem. Verder wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoens producten. Daarnaast komt ook al het vlees en gevogelte van Nederlandse bodem. Deze producten bevatten geen toegevoegde stoffen zoals antibiotica.

De cool packs die in de maaltijdbox te vinden zijn zorgen ervoor dat alle producten vers, veilig en gekoeld bij je thuis worden afgeleverd. De inhoud van deze packs is 100% voedselveilig en biologisch afbreekbaar.

Familiebox maaltijdboxen

Als je kiest voor een maaltijdbox van Familiebox, ben je natuurlijk benieuwd wat je kunt verwachten. Bij de Familiebox staat de klant en hun gezin centraal. De focus ligt dan ook nadrukkelijk op herkenbare producten en recepten, die super kindvriendelijk zijn. De gerechten zijn altijd gezond en voedzaam en voldoen aan de schijf van vijf. Daarnaast is een groot deel van de ingrediënten uit de box afkomstig van lokale (biologische) leveranciers.

Deze box bevat alle ingrediënten en de receptkaarten voor de gekozen maaltijden. De receptkaarten zijn duidelijk te volgen en bevatten af en toe ook leuke tips om zo bijvoorbeeld de kinderen meer bij het koken te betrekken. Met deze maaltijdbox hoef je niet meer naar de supermarkt, en zet je iedere dag in gemiddeld 30 minuten heerlijke maaltijden voor het hele gezin op tafel.

Familiebox recepten

De recepten zijn gefocust op heerlijke smaken voor het hele gezin. Daarnaast bevat ieder recept meer dan 200 gram groenten per persoon. Vaak zit een groot deel van de groenten ‘verstopt’ in de maaltijden. Zo eten de kinderen dus bijvoorbeeld een heerlijke Cheeseburger met geraspte wortel of een Lasagna met verborgen courgette en winterpeen.

Familiebox werkt samen met lokale leveranciers. Deze leveranciers voorzien de maaltijdboxen van ambachtelijk vlees, vers gebrande noten, de verste vis en het lekkerste brood.

Familiebox kosten

De kosten van Familiebox zijn afhankelijk van het aantal personen en aantal gerechten per week. De prijzen van de Familiebox zijn als volgt:

2 maaltijden3 maaltijden4 maaltijden
2 personen€40,-€45,-€55,-
3 – 4 personen€47,-€60,-€70,-
4 – 5 personen€55,-€70,-€80,-

Levermomenten van Familiebox

De Familiebox wordt op maandagavond tussen 17:00 -22:00 bezorgd in heel Nederland. Ben je niet thuis? Dan leveren ze het pakket af bij de buren. Mocht het niet lukken om de box te bezorgen dan wordt de box mee terug genomen naar het warehouse waar deze de hele nacht gekoeld zal worden bewaard. Op dinsdag zal je box dan alsnog bij jou worden thuis bezorgd.

Familiebox stopzetten

Bij de Familiebox zit je nergens aan vast. Met het flexibele abonnement kan je gemakkelijk zelf een week overslaan wanneer het niet goed uitkomt. Zodra je je registreert wordt er een account aangemaakt waarbij je een flexibel lidmaatschap aangaat. Vanuit dit account kun je gemakkelijk zelf bepalen wanneer je een maaltijdbox wilt ontvangen en wanneer niet. Je zit nergens aan vast en kan alles zelf makkelijk beheren via je account of in de App.

Wil je alle maaltijdboxen met elkaar vergelijken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.