Geniet van de kerst met een speciale kerstbox

Kerst staat alweer bijna voor de deur. Dit jaar hopelijk weer een gezellig kerstdiner met de hele familie of met een groep vrienden. Om ervoor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van het samenzijn met familie en- of vrienden zonder alle rompslomp van het boodschappen doen en gerechten bedenken, zullen een aantal bekende maaltijdbox aanbieders weer een heerlijke kerstbox aanbieden. Op deze pagina lees je er alles over. 

Wat is een kerstbox?

Een kerstbox bevat alle producten voor een kerstdiner met familie en vrienden. Het concept is hetzelfde als een gewone maaltijdbox, alleen is deze themabox speciaal gericht op de kerst. In een kerstbox zitten alle ingrediënten en recepten voor een kerstdiner. Bij de meeste maaltijdbox aanbieders heb je de keuze uit een viergangendiner of een gourmet menu. Sommige aanbieders bieden ook een speciale wijnbox om het kerstdiner compleet te maken. Een trend is ook de vegetarische en veganistische box. Zowel HelloFresh, De Krat en Ekomenu bieden een speciaal vega-kerstmenu aan. Bij is het kerstmenu uiteraard 100% vegan. 

Voordelen van een kerstbox 

Het grote voordeel van een kerstbox is dat je de recepten niet zelf hoeft te bedenken en je niet naar de supermarkt hoeft om alle ingrediënten te verzamelen. Een uitkomst tijdens de topdrukte in supermarkten rond deze kerstperiode. Het bereiden van het kerstmenu is met een kerstbox daarnaast ook niet moeilijk. De bijgeleverde receptenkaarten vertellen je stap voor stap hoe je een prachtig kerstdiner bereid. 

De kerstboxen van de verschillende aanbieders

Op dit moment is nog niet bekend welke maaltijdboxen er tijdens de kerstdagen van 2022 met een eigen kerstbox zullen komen. Wel is de verwachting dat o.a. , , HelloFreshMarley Spoonde Krat en Albert Heijn met een speciaal kerstmenu zullen komen. De prijzen variëren tussen de €15,- en €25,- per persoon. De regel geldt, hoe meer personen, hoe goedkoper de kerstbox. Voor een diner voor twee betaal je doorgaans rond de €50,-. Ben je met vier personen, dan kan je rekenen op een prijs van rond de €75,- voor deze speciale themabox. Dit zijn gemiddelde prijzen. Het verschilt per maaltijdbox aanbieder hoe duur de kerstbox is. Op kerstboxen gelden doorgaans geen kortingscodes, wel kun je als vaste klant soms een korting krijgen als je deze themabox besteld. Voor 2022 worden rond november de menu’s voor eind december bekend gemaakt. Zodra de menu’s bekend zijn vind je op onze site een overzicht. Zorg dat je op tijd besteld. Want op is op. 

De recepten in een kerstbox

De recepten in deze speciale themaboxen zijn vaak erg bijzonder. De ingrediënten en recepten die in een kerstbox te vinden zijn zul je in een normale maaltijdbox niet snel tegenkomen. Aangezien de prijzen van deze boxen hoger liggen mag je ook meer kwaliteit verwachten. Daarnaast is kerst natuurlijk hét moment om uit te pakken en om te genieten van heerlijk eten. Over de combinaties van het kerstmenu wordt door de maaltijdbox aanbieders ook goed nagedacht. Zo wordt er gekeken welke smaken goed bij elkaar passen en op basis daarvan worden de verschillende gangen samengesteld. Met een kerstbox haal je dus een complete en verrassende box met eten in huis om een luxe kerstdiner mee te bereiden.

Omdat de kerstmenu’s voor 2022 nog niet bekend zijn, vindt je hieronder een aantal voorbeelden van combinaties van vorige jaren. Zodra de kerstmenu’s van 2022 bekend zijn volgt daar uiteraard een update over. 

Het Familiebox kerstmenu 

Het kerstmenu van afgelopen kerst bestond uit een uitgebreid 4 gangendiner. Het voorgerecht bestond uit een salade van zalm en biet met mierikswortelroom. Opgevolgd door een tussengerecht van pompoensoep met radicchio en pancetta kruim. Bij het hoofdgerecht kon een keuze gemaakt worden tussen rosbief met knolselderijpuree, gekleurde wortels en rode wijnsaus of eendenborst met rode kool, sinaasappel en hasselback aardappels. Het dessert was een heerlijke winter tiramisu met speculaas en cranberry. Daarnaast was er nog een tweetal bijgerechten inbegrepen: aardappel-tijm puree en gemarineerde pompoen met spruiten uit de oven. 

De veggie kerstbox van HelloFresh

Vorig jaar had je bij HelloFresh keuze uit een drietal kerstmenu’s. Te beginnen met een normale kerstbox bestaande uit een viergangenmenu met vlees en vis. Voor de vegetariërs onder ons was er ook een speciale veggie kerstbox bestaande uit vegetarische gerechten. Daarnaast was er ook een speciale gourmetbox. 

Het veggie kerstmenu van 2021 zat vol met heerlijke ingrediënten om binnen twee uur een feestelijk veggie-viergangendiner te koken. Het voorgerecht bestond uit paddenstoel-mascarponecrème op toast. Opgevolgd door een frisse courgette-doperwtensoep met feta, bascilicum en hazelnoten. Het hoofdgerecht bestond uit een pompoen-geitenkaas wellington met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus. Voor het toetje een ode aan de echte chocoladefans met een chocolade lavacake met passievrucht en mascarpone-slagroom. Om het kerstmenu van HelloFresh compleet te maken was er een wijnbox voor €40,- beschikbaar bestaande uit zes flessen van drie verschillende wijnen. 

Het vegan kerstmenu van Veganbox 

Het weekmenu van bestaat altijd uit 100% veganistische gerechten. Zo ook het kerstmenu. Wie vorig jaar het kerstmenu van Veganbox had besteld werd verrast met een feestelijk driegangenmenu bestaande uit een voorgerecht van vegan scallops met baconkruim, een hoofdgerecht van gevulde pompoen met geroosterde aardappeltjes en spruitjes met cranberry en een heerlijke vegan tiramisu toe. 

Bij dit heerlijke vegan kerstmenu van hoorde natuurlijk ook een lekkere wijn. Daarom was er speciaal voor de fijnproevers de optie om voor €34,95 een wijnbox te bestellen bestaande uit drie flessen wijn passende bij de gangen van het kerstmenu. 

Wanneer wordt een kerstbox bezorgd?

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn speciale themabox op tijd bezorgd krijgt werken de meeste aanbieders samen met PostNL, DHL of Leen Menken. Sommige hebben ook een eigen distributienetwerk. De meeste kerstboxen worden op 23 december geleverd. Bestel je vroegtijdig dan heb je vaak ook de keuze om door te geven wanneer jij jouw kerstbox wilt ontvangen. 

Kies jij dit jaar voor een kerstbox?

Wil jij dit jaar een heerlijk kerstdiner op tafel zetten voor de hele familie? Maar is het bedenken van creatieve gerechten niet jou ding? Dan biedt een kerstbox uitkomst! Het enige wat je hoeft te doen is de kerstbox op tijd bestellen en aan de hand van handige receptenkaarten het diner te bereiden. Zo hoef je niet naar de supermarkt om alle ingrediënten te verzamelen en kun je heerlijk genieten van de tijd samen met familie of vrienden.