Gezond eten met maaltijdboxen

Summary:

Gezond eten is erg belangrijk, maar kan tegelijkertijd erg moeilijk zijn. Lees hier hoe maaltijdboxen jou kunnen helpen met gezonder eten!

Gezondheid in Nederland

De gezondheid in Nederland is relatief goed. We leven gemiddeld steeds een langer leven, Veel van ons kunnen naar de dokter wanneer dit nodig is en er zijn genoeg mogelijkheden voor een gezonde maaltijd. Toch daalt het percentage gezonde mensen in Nederland volgens het Centraal Bureau Statistiek. Dit is jammer om te horen, want iedereen wilt graag gezond zijn. Daarom wil ik je laten weten waarom een maaltijdbox jou kan helpen bij een gezonder leven lijden.

Gezonde voeding

Wat houdt gezonde voeding eigenlijk in? Bij gezonde voeding draait het allemaal om de voedingstoffen die in je eten zitten en dat je er genoeg energie van krijgt. Belangrijke voedingstoffen die je lichaam nodig hebben zijn bijvoorbeeld:

– Eiwitten

– Vetten (natuurlijk wel de juiste vetten)

– Koolhydraten

– Vitamines

– Mineralen

– Vezels

– Vocht

Dit zijn voedingstoffen die je lichaam nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Natuurlijk zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld de hoeveelheid, het werkt niet om zo veel mogelijk van deze voedingsstoffen te eten en drinken om gezond te worden. Het is dus belangrijk dat je de juiste hoeveelheid naar binnen krijgt.

Gezond eten met maaltijdboxen

Hier kan een maaltijdbox je goed bij helpen! Want buiten dat maaltijdboxen vaak lekkere gezonde recepten aanbieden, brengen ze je de juiste hoeveelheid van wat je nodig hebt. Je krijgt hierdoor dus genoeg groente en voedingstoffen binnen en zal niet te veel eten zonder dat je het door hebt. Wat ons ook zo blij maakt met het bestellen van maaltijdboxen is dat het eten iedere week variërend is. Je hoeft alleen je favoriete gerechten te kiezen en kan iedere week lekker, gezond, gevarieerd en snel eten.

5 gezonde gerechten uit de Familiebox.

Om eens een voorbeeld te geven van deze variatie benoemen we graag 5 gezonde maaltijden uit de Familiebox. Zij hebben als doel een gezonde maaltijd neer te zetten met voldoende groente erin, maar toch zo kindvriendelijk mogelijk blijven. Zodat ook de kinderen graag eten van de box. 

1. Gebakken Gnocchi met gegrilde tomaat              

2. Koreaanse bulgogi bowl   

3. Auberginestoof met feta           

4. Mexicaanse bowl met maïs      

5. Flatbread met gegrilde groenten          

Zoals je kan zien heb je uit iedere wereldkeuken en voor iedere smaak er wel iets tussen zitten. Bij de gerechten van Familiebox wordt er een goede balans gezocht tussen een gezonde maaltijd en een lekkere kindvriendelijke maaltijd. Bekijk ook de andere Maaltijdboxen om te zien welke gezonde keuze het best bij jou past!

– Familiebox

– Veganbox

– HelloFresh

– Marley Spoon

– De krat

Dinnerly