Grutto

Grutto (voorheen koopeenkoe.nl) zet zich sinds 2014 in voor een natuurlijke, gezonde en verspilling vrije vleessector. De grote vraag naar goedkoop vlees heeft een vleesindustrie gecreëerd die niet alleen resulteert in te veel broeikasgas maar ook ten koste gaat van het welzijn van zowel boeren als dieren. De dieren worden pas geslacht zodra het gehele dier verkocht is, om zo verspilling tegen te gaan. De missie van Grutto is dan ook duidelijk: toewerken naar een transparante vleesindustrie zonder onnodige verspilling en waar het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Grutto werkt met boeren die zich inzetten voor de regeneratieve landbouw om zo de biodiversiteit te herstellen. Bij Grutto is men dan ook aan het juiste adres voor overheerlijk, nobel vlees van natuurlijke bodem.

Hoe werkt Grutto

Grutto staat bovenal voor het maken van natuurlijke duurzame vleespakketten. Ze gaan in tegenstelling tot de huidige vleesindustrie weer terug naar het direct kopen bij de boer. Op de website kan je precies zien van welke boer je het vleespakket koopt en vaak kan je zelfs het dier bekijken. Ze maken de vleespakketten zodat er zo min mogelijk van het vlees verspilt wordt. Ook slachten ze het dier pas nadat alle onderdelen verkocht zijn. Dit zorgt ervoor dat er niks verloren gaat en maakt het dus een stuk duurzamer dan de huidige vleesindustrie! Grutto geeft je mooie pakketten vlees waardoor je wellicht niet alles in een keer op eet, gelukkig zit het in goede verpakkingen waardoor je ze gemakkelijk in de vriezer kan bewaren.

Welke soorten vlees vind je bij Grutto

Bij grutto vind je het allerlekkerste stukje vlees van verschillende dieren. Je kiest helemaal zelf welk deel van het vlees je koopt.

Kippenvlees: Vlees van een kip heb je natuurlijk ook in alle soorten en maten. Bij Grutto bestel je kipfilet, kipdijfilet, kipsate, kippenpootjes, vleugels, etc. Alles wordt verkocht, Kies een van de pakketten of stel je eigen pakket samen en ontvang heerlijk vers kippenvlees van de beste kwaliteit!

Vis: De vis die je bij Grutto koopt heeft altijd het MSC keurmerk. Dit laat zien dat ze duurzaam gevangen zijn door kleinschalige vissers met een klein net. Wanneer Grutto deze kleine visserij heeft gekozen is het tijd voor jou om je pakket te kiezen. Eens in de 2 weken maken ze de vispakketten op bestelling.

Rundvlees: Bij koeien duiden ze er op dat je vlees van kop tot staart kan kopen. Hiermee geven ze aan dat er niks van de koe verspilt zal worden. wanneer de volledige koe verkocht is neemt Grutto het over en ontvang jij je verse vleespakket thuisbezorgd. Tegenwoordig is het ook mogelijk zelf een pakket samen te stellen, hier ontvang je biologisch vlees 2 dagen na bestelling in huis.

Varkensvlees: De varkens worden goed verzorgd door de boeren waarmee Grutto werkt, zo kan jij het beste duurzame varkensvlees bestellen in een van de samengestelde pakketten. Hiernaast kan je ook een eigen pakket samenstellen met biologisch varkensvlees!

Wat vind je in een bestelling van Grutto?

Wanneer je een pakket bij Grutto besteld ontvang je goede kwaliteit stukken vlees, klein verpakt waardoor ze weinig ruimte innemen in je vriezer. Zo kan je alle vleesstukken goed bewaren en genieten van duurzaam vlees voor 26 tot maar liefst 64 maaltijden.

Grutto en duurzaamheid

Zoals je al hebt kunnen lezen is Grutto erg bezig met het leveren van goede kwaliteit duurzaam vlees. Zo wordt er geen onderdeel van de dieren verspilt en koop je het vlees direct van de boer waardoor de keten korter word.

.

Levermomenten van Grutto

Er kan wel wat tijd overheen gaan voordat je je Grutto pakket zal ontvangen. Dit heeft te maken met dat het dier pas geslacht wordt nadat deze volledig is verkocht. Hierna gaat er nog een rijpingsproces aan te pas waardoor je het lekkerste en malste vlees ontvangt. Mocht je snel jou vleespakket willen ontvangen kan je ook een eigen pakket samenstellen. Dit is biologisch vlees wat je binnen 2 werkdagen in huis zal ontvangen!

Grutto bestellen

Overtuigd van het idee van Grutto? Bekijk hier de website en neem zelf een kijkje tussen alle heerlijke vleespakketten. Toch nog liever verder in het vergelijken, klik dan hier!