Hoe gaan maaltijdboxen om met allergieën

Summary:

Veel mensen hebben last van een allergie. Zijn maaltijdboxen dan niet geschikt voor hun? Zeker wel, lees hier waarom je ook met een allergie kan genieten van de voordelen van maaltijdboxen!

Allergieën

Veel mensen hebben last van Allergieën. Sommige hebben het met eten, andere met dieren en je hebt mensen die gewoon niet tegen bepaalde stoffen kunnen. Ook heb je Allergieën in verschillende sterktes. De ene krijgt er alleen buikpijn van, terwijl een ander naar het ziekenhuis moet wanneer hij/zij iets verkeerds eet. Vandaag focussen we ons even op het eten. Want we blijven natuurlijk een blog over voeding en maaltijdboxen. Veel voorkomende Allergieën bij voedsel zijn:

– Noten

– Pinda

– Gluten

– Melk

– Eieren

– Tarwe

– Soja

Allergenen op de receptenkaart

Natuurlijk komen de zo net genoemde ingrediënten wel eens voor in een maaltijdbox. Het is belangrijk dat iedereen hiervan op de hoogte is. Geen enkele foodbox aanbieder wil natuurlijk op zijn geweten hebben dat een klant iets verkeerds heeft gegeten zonder dat hij/zij op de hoogte gebracht is. Hierom staan de allergenen altijd bij de recepten. Naast kopjes met de benodigdheden en de voedingswaarde vind je altijd een kopje ‘allergenen’. Hier kan je precies zien welke ingrediënten in de maaltijd zitten die allergie gevoelig zijn. Op deze manier proberen ze iedereen met allergieën te waarschuwen voordat ze het gerecht in de maaltijdbox bestellen.

Opties

Om te voorkomen dat mensen met allergieën geen maaltijdbox kunnen bestellen, is er veel variatie in een maaltijdbox menu. Natuurlijk is deze variatie ook nodig om het spannend te houden voor vaste klanten, maar het helpt ook voor mensen met allergie. Denk bijvoorbeeld aan de HelloFresh maaltijdbox, je kan hier uit 25+ gevarieerde maaltijden per week kiezen. Wanneer je een allergie hebt, zitten er gegarandeerd genoeg recepten tussen die je wel kan eten. Hierdoor is ook met een allergie een maaltijdbox handig voor jou