Is een maaltijdbox duur?

Summary:

Vaak denken mensen bij maaltijdboxen dat het een luxe box voor maaltijden is, maar is dat ook echt zo? Lees hier waarom een maaltijdbox naar ons idee helemaal niet duur is!

Vaak denken mensen bij maaltijdboxen dat het een luxe box voor maaltijden is, maar is dat ook echt zo? Naar onze mening niet. Het lijkt namelijk alsof je veel betaald voor een maaltijdbox, omdat je in een keer meerdere maaltijden afrekent. Wat het verschil met de supermarkt is, is vaak dat je niet de ingrediënten kan kopen voor het precies aantal porties dat je nodig hebt. Dit gebeurt bij maaltijdboxen vaak weg. Hierdoor kunnen ze de exacte prijs vragen voor het gewicht wat jij nodig hebt. Je kan zo niet alleen de prijs verlagen, maar helpt ook mee tegen voedselverspilling. Beide natuurlijk erg prettig!

Verschillende prijsklassen bij maaltijdboxen

Onder de verschillende aanbieders van maaltijdboxen zijn natuurlijk ook prijsverschillen. Een maaltijdbox als Dinnerly heeft de focus vooral liggen op de goedkoopste maaltijdbox van Nederland zijn, bij hun kost een maaltijdbox dus zeker niet veel geld. Een duurdere maaltijdbox is Marley Spoon, dit wordt gezien als een maaltijdbox die wat luxere recepten aanbiedt. De prijs valt hierdoor wat hoger uit, maar dat is gen probleem als je naar het kwaliteit verschil kijkt. Voor iedereen is er wel een maaltijdbox die bij jouw situatie past. Met jonge kinderen kan je eens kijken bij de Familiebox, ben je net gestart met veganisme kom je uit bij de Veganbox, of wil jij het liefst 100% biologisch kan je terecht bij Ekomenu!

Afgemeten recepten

Zoals al eerder aangegeven krijg je in een maaltijdbox vaak afgemeten recepten. Dit betekend dat als jij een recept wilt maken waar 300 gram kip in gaat, je geen verpakking zal ontvangen met 500 gram kip. Dit heeft zo zijn voor en nadelen. Het voordeel is dat je geen verspilling van eten meer hebt. Stel je gebruikt een halve ui voor een recept, kan je de andere helft maar een bepaalde tijd bewaren. Gebruik je de ui in de aankomende dagen niet meer kan je hem weggooien. Dit probleem is met afgemeten recepten verholpen. Wat wel jammer is, is dat je vaak geen left-overs overhoudt. Mocht het recept zo lekker zijn, zal je het helaas niet nog een keer kunnen eten. Woon je met 2 grote eters in huis, kan het ook wel eens voorkomen dat een afgemeten recept net niet genoeg zal zijn. Aan deze situatie is dus zeker ook te denken wanneer je een maaltijdbox besteld.

Inflatie

Je hebt het vast wel gemerkt, de supermarkten worden door alle prijsverhogingen ook iedere keer weer gedwongen de prijzen te verhogen. Iedereen heeft er last van. Ook bij maaltijdboxen merk je dat de prijzen de afgelopen jaren wat omhoog zijn gegaan. Bij maaltijdbox.nl kan je nog steeds iedere maaltijdbox testen met de hoogste korting! Dit zorgt voor een glimlach aan tafel voor jou, je gezin en je portemonnee. Zo betaal je nooit meer teveel voor jouw maaltijdbox!

Maaltijdboxen vergelijken

Wil jij kijken welke maaltijdbox bij jou en je gezin past? Vergelijk alle maaltijdboxen en bestel de beste maaltijdbox in jouw situatie met de hoogste korting! Klik hier om direct naar de vergelijkingspagina te gaan!