Kook voor het hele gezin met een kindvriendelijke maaltijdbox

Veel Nederlandse gezinnen hebben te maken met moeilijke eters. Dit zijn vaak jonge kinderen die moeite hebben met het eten van groenten en het uitproberen van nieuwe gerechten. Deze kenmerken zijn nou juist precies de onderscheidende factor van een maaltijdbox. Gelukkig zijn er ook kindvriendelijke maaltijdboxen op de markt die het voor deze jonge gezinnen toegankelijk maakt om gebruik te maken van een maaltijdbox. Deze kindvriendelijke maaltijdboxen bevatten niet zozeer kinderrecepten of speciale groenten voor kinderen, maar zijn wel heel geschikt voor families. De maaltijden in deze foodboxen zijn herkenbaar, smaakvol en bieden een gezonde basis voor kinderen. Hieronder hebben we een aantal kindvriendelijke maaltijdbox aanbieders voor je op een rijtje gezet. 

Kindvriendelijke maaltijdbox

Er zijn speciale maaltijdboxen die zich richten op een bepaalde levensstijl of eetgewoonten, bijvoorbeeld veganisten of vegetariërs.  Daarnaast zijn er ook maaltijdbox aanbieders die zich richten op families. Dit zijn boxen geschikt voor het hele gezin. Hieronder lees je meer over de kindvriendelijke maaltijdboxen en hun kenmerken. 

1. Familiebox

, de naam zegt het al, is een maaltijdbox gericht op families. En dan met name gezinnen met kinderen. De gerechten in deze kindvriendelijke maaltijdbox zijn smaakvol en gezond en worden gekenmerkt door eenvoud en kwaliteit. De gerechten worden gemaakt met herkenbare producten, vertrouwde Hollandse smaken en zijn met zorg samengesteld voor jong en oud. Bij kies je iedere week uit 12 gerechten die elk bestaan uit ten minste 200 gram groente. Dat maakt deze maaltijdbox super kindvriendelijk. 

Alle gerechten van Familiebox zijn in principe voor het hele gezin bedoeld, maar gerechten die speciaal voor kinderen zijn samengesteld zijn te herkennen aan het ‘’kids topper’’ label. Dit zijn gerechten die vaak favoriet zijn bij kinderen, zoals bijvoorbeeld een hamburger, maar dan aangevuld met voldoende groenten en andere gezonde ingrediënten. 

De gerechten van deze kindvriendelijke maaltijdbox voor deze week vind je hier. 

2. HelloFresh

De HelloFresh maaltijdbox is een maaltijdbox voor het hele gezin. Wekelijks kies je bij deze kindvriendelijke maaltijdbox aanbieder uit maar liefst 20 recepten. Dat maakt deze foodbox uitermate geschikt voor gezinnen. Door de enorme keuze heb je als ouder zelf de controle over wat jullie eten. Kook bekende gerechten en kies zo nu en dan voor iets nieuws. Op deze manier heb je een goede afwisseling. 

Je herkent de kindvriendelijke recepten aan het ‘’familie’’ label. HelloFresh heeft daarnaast nog andere labels, bijvoorbeeld lekker snel, veggie of caloriebewust. De kindvriendelijke maaltijdbox van HelloFresh bestel je tot 6 personen. Bestaat jouw gezin uit meer personen? Dan bestel je gemakkelijk een extra box. Zijn de kinderen uit logeren of ga je op vakantie dan kun je de box wekelijks naar wens aanpassen. 

Benieuwd naar het de gerechten van deze week? Bekijk het menu hier. 

3. Ekomenu

Ekomenu is een echte duizendpoot onder de maaltijdbox aanbieders. Bij deze maaltijdbox aanbieder kun je met elke levensstijl terecht. Zo heeft Ekomenu speciale maaltijdboxen voor zwangere vrouwen, mensen met diabetes, mensen met een gluten- of lactose intolerantie en mensen die herstellende zijn van een ziekte. Daarnaast zijn er nog speciale maaltijdboxen voor mensen die willen afvallen, voor sporters en voor vegetariërs en veganisten. 

Gezinnen worden bij deze maaltijdbox aanbieder ook niet vergeten. De gezins maaltijdbox van Ekomenu is voor gezinnen en bevat alles wat je nodig hebt voor 3 of meer gevarieerde avondmaaltijden. Deze kindvriendelijke maaltijdbox bevat volop groenten, peulvruchten, volkoren producten, vleesvervangers, vlees en vis. De ingrediënten zijn van het seizoen en natuurlijk biologisch. Alle ingrediënten van Ekomenu zijn biologisch en zijn voorzien van het biologische keurmerk. 

De kindvriendelijke maaltijdbox van Ekomenu bevat ook nog eens leuke weetjes en wereldse recepten. Dat is leuk en leerzaam voor de kinderen. Dit speciale gezins menu wordt samengesteld door Marjolein de Vlaam. Zij is dé kinderchef van Nederland. Haar kindermenu’s worden onder andere in de Van der Valk restaurants gebruikt. 

Benieuwd wat er deze week op het menu staat? Je vindt de kindvriendelijke gerechten van Ekomenu hier. 

Wat maakt een maaltijdbox kindvriendelijk? 

– Je zelf kunt kiezen welke gerechten je kookt 

– Er staan elke week voedzame gerechten op het menu 

– De recepten staan doorgaans snel op tafel (20-25 min)

– De gerechten bevatten groenten die op kindvriendelijke wijze worden bereid (goed gekookt, kleine stukjes)

– Het is mogelijk dat de kinderen helpen bij het koken

Probeer een kindvriendelijke maaltijdbox

Ben jij enthousiast geworden en wil je een kindvriendelijke maaltijdbox uitproberen? Dan heb je met onze informatie hopelijk een weloverwogen keuze kunnen maken! Voor welke kindvriendelijke maaltijdbox ga jij?