Marley Spoon, opgericht in 2014 door Fabian Siegel en Till Neatby, is een Duits bedrijf. Inmiddels zijn ze actief in 6 verschillende landen, zo leveren ze momenteel boxen uit in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Australië en de Verenigde Staten. De Marley Spoon box is verkrijgbaar in twee maten; medium en groot. Hierbij kan je kiezen voor met twee tot vier gerechten per week. Bij Marley Spoon kon je voorheen uit 12 verschillende gerechten kiezen, tegenwoordig zijn dit er maar liefst 20 per week. Hierbij heb je ruime keuze uit vlees, vis of vegetarische gerechten. Marley Spoon bezorgt de ingrediënten in afgemeten hoeveelheden bij je thuis zodat er zo min mogelijk verspilling is. De focus van de ingrediënten ligt hier vooral op lokaal, biologisch, versheid en kwaliteit.  

Praktische informatie over Marley Spoon

Wat zijn de kosten van een Marley Spoon? Welke leveropties zijn er? Zit je ergens aan vast? En hoe zien de recepten er bij Marley Spoon uit? Allemaal vragen die je jezelf stelt bij het oriënteren naar jouw perfecte maaltijdbox. Maaltijdbox.nl geeft je alle info die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Suggesties of opmerkingen? Stuur ons een mail naar info@maaltijdbox.nl .

Hoe werkt het?

Marley Spoon biedt wekelijks 30 creatieve recepten die makkelijk zijn te bereiden. Benieuwd naar de 30 recepten van deze week? Kijk dan eens naar het weekmenu. De maaltijdboxen van Marley Spoon bestaan uit 5 categorieën waar voor ieder wat lekkers bij zit: vegetarisch, vlees- en vis, snel en simpel, kindvriendelijk of gezond. De keuze is aan jou. In zes simpele stappen zet je een lekkere en voedzame maaltijd op tafel, met een kooktijd van 30-40 minuten. Per week kies je het aantal maaltijden en op welke dag jij de maaltijdbox van Marley Spoon wenst te ontvangen. Per week ben je vrij om dit te wijzigen. Je kunt de bestellingen van Marley Spoon tot wel 8 weken vooruit plannen. Even niet thuis? Dan sla je makkelijk een bestelling over of wijzig je het bezorgadres.

Wat vind je in de Marley Spoon maaltijdboxen?

De maaltijdboxen van Marley Spoon bestaan uit afgemeten hoeveelheden voor het bereiden van lekkere en gezonde maaltijden. Hierdoor kun je duurzaam koken en belandt niks in de prullenbak. De box met maaltijden bevat handige receptenkaarten over de bereiding van de recepten. Met de simpele recepten en handige tips in de maaltijdboxen van Marley Spoon wordt koken nog makkelijker.

Duurzaamheid en Marley Spoon

Duurzaamheid is bij Marley Spoon erg belangrijk. Bij Marley Spoon zijn ze dan ook altijd bezig met recyclen. Daarom proberen ze het verpakkingsmateriaal te verminderen, terwijl de ingrediënten vers blijven tijdens het vervoer.

De verse ingrediënten en recepten kaarten worden geleverd in een FSC-gecertificeerde kartonnen box. Deze bestaat voor 100% uit gerecycled materiaal. Verder maakt Marley Spoon gebruik van zacht plastic en kunststof in plaats van potten of hard plastic om gewicht te beperken. De koelelementen die worden gebruikt om de ingrediënten koel en vers te houden bevatten 99,5% water en 0,5% niet-giftig polyacryl poeder. Deze kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Daarnaast zien de koelzakken die Marley Spoon gebruikt er niet alleen leuk uit, ook bestaan ze voor 96% uit papier. Je kunt de recyclen bij het oud papier of hergebruiken.

Bovendien neutraliseert Marley Spoon de CO2-uitstoot van de productie van het verpakkingsmateriaal.

Meer weten over het duurzaamheidsbeleid van Marley Spoon? Je vind alle informatie hier.

Marley Spoon maaltijdboxen

Marley Spoon biedt maaltijdboxen aan in 5 verschillende categorieën, namelijk: vegetarisch, vlees- en vis, snel en simpel, kindvriendelijk en gezond. Je kiest wekelijks uit nieuwe recepten, zo kook je alleen wat jij lekker vind. De keuze is reuze. Kies uit maar liefst 30 verschillende recepten. Je kunt de keuze maken uit 2 personen en 3, 4 of 5 maaltijden per week, of uit 3-4 personen en uit 2, 3 of 4 maaltijden per week. Bij beide boxen kies je zelf de hoeveelheid maaltijden en kies je wekelijks uit verschillende vlees-, vis-, vegetarische en kindvriendelijke recepten.

Daarnaast kun je kiezen uit verschillende fruit- en wijnboxen. Voor slechts €13,90 kun je 3,5 kg aan fruit toevoegen bij jouw maaltijdbox van Marley Spoon. De fruitbox bestaat uit een mooie mix van seizoens- en exotisch fruit, heerlijk voor smoothies, ontbijt of als tussendoortje. Zo heb je altijd genoeg fruit in huis. Het fruit voor deze fruitbox wordt grotendeels uit Nederland en West-Europa ingekocht. Marley Spoon werkt daarbij samen met lokale producenten zodat de uitstoot van brandstoffen tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast kopen zij nooit fruit in dat via luchtvracht wordt vervoerd.

Je kunt de fruitbox toevoegen aan je bestelling. Iedere week wordt het fruit direct van de boomgaard ontvangen, zodat het zo vers mogelijk bij jou kan worden bezorgd. Je ontvangt dus een vitamine boost tegelijk met je Marley Spoon maaltijdbox.

De maaltijdboxen van Marley Spoon worden wekelijks gratis thuisbezorgd, kies zelf wat en wanneer je kookt en kies wanneer de maaltijdboxen worden bezorgd.

Marley Spoon recepten

Wekelijks kies je uit 30 nieuwe recepten voor jouw maaltijdbox van Marley Spoon. De recepten worden gecreëerd door verschillende chefs. Bij elk recept wordt aangegeven door welke chef het recept is bedacht, wat de oorsprong is van het recept, welke ingrediënten er in het recept zitten, welke voedingswaarden het bevat, hoelang de bereidingstijd is, of het recept allergenen zoals melk en gluten bevat, welk kookgerei er nodig is om het gerecht te maken, welke ingrediënten zelf moeten worden toegevoegd en welk moeilijkheidsniveau het gerecht heeft. De recepten zijn vervolgens in zes eenvoudige stappen te bereiden.

Naast de reguliere recepten, zoals bijvoorbeeld Low-carb courgette lasagne, Quinoa Bowl met warmgerookte zalm en Aziatische noedels met varkensgehakt biedt Marley Spoon ook specials aan. Deze specials zijn bijvoorbeeld Red Velvet pannenkoeken, Baguette met ei en salami en een New York-stijl ontbijtburger.

Kosten Marley Spoon

Marley Spoon biedt twee verschillende maaltijdboxen aan: een box voor 2 personen, en een (familie)box voor 3-4 personen. Met de maaltijdbox voor 2 personen kook je 3, 4 of 5 avonden per week (6 tot 10 porties). Met de familiebox kook je 2, 3 of 4 avonden per week (6 tot 12 porties). Daarnaast kun je er ook voor kiezen gerechten dubbel te bestellen, voor als er bijvoorbeeld vrienden komen eten. Zo kun je meerdere porties van één gerecht koken.

De prijzen voor de maaltijdboxen van Marley Spoon zijn als volgt:


3 maaltijden4 maaltijden
5 maaltijden
6 maaltijden
 2 personen
€46,85€54,95
€65,89
71,99

2 maaltijden
3 maaltijden

4 maaltijden

3-4 personen
€54,95
€69,95
€82,95 


Levering Marley Spoon

Marley Spoon bezorgd maaltijdboxen in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen. De maaltijdboxen worden op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag bezorgd. In sommige regio’s bezorgd Marley Spoon ook op maandag. De maaltijdboxen worden overdag en ‘s avonds bezorgd. De bezorgdag kan gemakkelijk worden gewijzigd in je online account.

Leveranciers Marley Spoon

Ze zijn bij Marley Spoon niet alleen gek op koken, maar ook op eerlijk eten. Ze werken daarom samen met partners en leveranciers die de maaltijdboxen van Marley Spoon garanderen van hoogwaardige product. Ze geven de voorkeur een biologische producenten en vernieuwende food-startups. Ze houden bij de selectie van ingrediënten ook rekening met dierenwelzijn en milieu. Groenten kopen ze zoveel mogelijk seizoensgericht en waar mogelijk direct van het land. Om jou keer op keer te inspireren, zijn de bij Marley Spoon continu op zoek naar nieuwe en verrassende ingrediënten, die je niet in de supermarkt vindt.

Marley Spoon opzeggen

Het abonnement op de maaltijdboxen van Marley Spoon zijn per week opzegbaar. Het abonnement dient opgezegd te worden uiterlijk 6 dagen voor de levering van het eerstvolgende product. Deze deadline geldt ook voor eventuele wijzigingen van de overeenkomst zoals pauzeren of aanpassen van de maaltijdbox. Het abonnement kan worden opgezegd via een formulier of telefonisch op 030-8080452.