Speciale maaltijdboxen

Summary:

Naast de standaard maaltijdboxen waarbij je wekelijks recepten krijgt thuisgestuurd, zijn er ook speciale maaltijdboxen die inspelen op specifieke thema’s zoals Pasen, Pinksteren en de kerst. Ook zijn er boxen die gericht zijn op een bepaalde levensstijl of eetgewoonte. Op deze pagina vind je meer informatie over de speciale boxen die beschikbaar zijn bij de verschillende aanbieders.

Naast de standaard maaltijdboxen waarbij je wekelijks recepten krijgt thuisgestuurd, zijn er ook speciale maaltijdboxen die inspelen op specifieke thema’s zoals Pasen, Pinksteren en de kerst. Ook zijn er boxen die gericht zijn op een bepaalde levensstijl of eetgewoonte. Op deze pagina vind je meer informatie over de speciale boxen die beschikbaar zijn bij de verschillende aanbieders. 

Maaltijdboxen voor 1 persoon

De meeste maaltijdbox aanbieders zijn gericht op het gezin of op twee personen. Maaltijdboxen voor singles en mensen die alleen wonen worden dan ook nog bijna niet aangeboden. Je hebt dan ook als eenpersoonsgezin niet veel keus. Op dit moment zijn HelloFresh en Ekomenu de enige aanbieders die een speciale maaltijdbox voor 1 persoon aanbieden. 

Bij HelloFresh heb je keuze uit 4 verschillende 1-persoonsboxen: De Veggie-, Original-, Lekker snel en Familie. Je betaalt voor een box met eten voor 1 persoon en 3 maaltijden per week €30,96 en €10,32 per portie. 

Bij Ekomenu kun je een 100% biologische 1-persoons speciale maaltijdbox bestellen met een minimum van 3 gerechten per week. Je hebt daarbij keuze uit 13 verschillende leefstijlen zoals lekker snel, vegan, vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij en nog veel meer. Je betaalt voor een speciale 1 persoons maaltijdbox met 3 maaltijden een totaalprijs van €38,01 en een prijs per portie van €12,67. 

Helaas zijn er op dit moment nog geen andere aanbieders die een speciale maaltijdbox voor 1 persoon aanbieden. Het is nog maar de vraag of grotere spelers zoals De VeganboxDe FamilieboxMarley Spoon, Dinnerly en De Krat in de toekomst ook zullen komen met een speciale maaltijdbox voor 1 persoon. 

Vegetarische maaltijdbox

Steeds meer Nederlanders zijn vegetarisch. Niet gek dus dat ook maaltijdbox aanbieders rekening houden met vegetariërs en speciale vegetarische maaltijdboxen aanbieden. Op dit moment zijn er 7 aanbieders die speciale maaltijdboxen zonder vlees, vis en gevogelte aanbieden. In onderstaande tabel vergelijk je ze allemaal. 

AanbiederAantal vega-receptenKosten (2 pers. 3 maaltijden)
Ekomenu12 – 18 per week€42,99
HelloFresh8 – 10 per week€40,95
Marley Spoon6 – 8 per week€44,93
Veganbox6 per week€42,50
Familiebox2 – 4 per week€42,50
De Krat3 per week€43,-
Dinnerly4 – 5 per week€32,85

Naast vegetariërs worden ook steeds meer mensen veganistisch. Veganisme is een levenshouding waarbij ernaar wordt gestreefd te leven zonder enige vorm van exploitatie van alle andere vormen van leven. Met een speciale vegan maaltijdbox haal je zorgeloos boodschappen in huis, waarbij het assortiment 100% plantaardig is. Het is bij verschillende leveranciers mogelijk om een speciale vegan maaltijdbox te bestellen. 

De grootste maaltijdbox die 100% vegan is, is De Veganbox. De Veganbox is op dit moment de enige aanbieder die zich volledig focust op speciale maaltijdboxen zonder dierlijke producten. Je kiest wekelijks uit 6 gevarieerde gerechten. Deze speciale veganistische maaltijdbox is verkrijgbaar vanaf €37,- (2 personen en 2 gerechten per week). 

De Veganbox is de enige maaltijdbox aanbieder die 100% vegan is. Daarnaast zijn er wel een aantal maaltijdbox aanbieders die veganistische gerechten aanbieden. Zo is het bij Ekomenu mogelijk om een vegan leefstijl te selecteren waarbij automatisch alle vegan recepten worden getoond. Bij Marley Spoon en HelloFresh is het mogelijk om vegan recepten te selecteren. Echter worden niet elke week evenveel vegan recepten aangeboden en is het aanbod minimaal. Ben je dus volledig vegan, dan is de speciale maaltijdbox van De Veganbox voor jou de beste keus. 

Fruitbox

Niet alleen maaltijdboxen zijn razend populair, ook de speciale fruitbox wordt steeds populairder. Een fruitbox is een box met vers en gevarieerd fruit. Net als bij foodboxen zijn er steeds meer aanbieders die speciale fruitabonnementen of fruitboxen aanbieden. Dankzij een abonnement op een fruitbox heb je elke week opnieuw vers fruit in huis. De fruitbox aanbieders groeien als paddenstoelen uit de grond. De meeste fruitbox aanbieders richten zich op bedrijven en kantoren. Zo bestel je bij Fruitful Office al wekelijks vers fruit op werk voor slechts €12,95. Bij FRUIT OP JE WERK worden de fruitboxen, afhankelijk van de wensen en doelstellingen van het bedrijf, op maat gemaakt. Bij Rick’s Fruit is het mogelijk om zowel voor op het werk als voor thuis een abonnement af te sluiten. Voor slechts €10,- ontvang je 20 stuks fruit voor thuis. 

Naast de speciale fruitbox aanbieders zijn er ook maaltijdbox aanbieders die als extraatje een fruitbox of fruittas aanbieden. Zo kun je bij De Familiebox voor €10,- een fruittas aan je bestelling toevoegen. Je ontvangt dan circa 4 kg aan fruit. 

Maaltijdbox voor zwangere vrouwen

Veel vrouwen worstelen met de vraag wat ze wel en niet kunnen eten. Het 9 maanden menu van Ekomenu brengt daar verandering in. Deze aanbieder van biologische maaltijdboxen biedt onder andere al een vegetarisch menu, veganistisch menu en een gluten- en lactosevrij menu aan. Het 9 maanden menu is daar ook aan toegevoegd. Deze speciale maaltijdbox voor zwangere vrouwen is verzekerd gezond, en voorzien van voldoende groenten en fruit. Het 9 maanden menu is niet alleen voor tijdens de zwangerschap bedoeld. Ook na de zwangerschap kan het menu een goede en gezonde basis leggen voor het jonge gezin.

Glutenvrije maaltijdbox

Maaltijdboxen focussen zich steeds meer op de individuele wensen en behoeften van de consument. Een goed voorbeeld is de speciale glutenvrije maaltijdbox. Ongeveer 1% van de mensen heeft coeliakie (glutenintolerantie). Dat komt neer op ongeveer 170.000 Nederlanders. Met een glutenintolerantie wordt je snel misselijk, heb je last van diarree of een ontzettend opgeblazen gevoel. Een glutenvrij dieet kan helpen om van deze klachten af te komen. Met de speciale glutenvrije maaltijdbox van Ekomenu kun je daarnaast ook nog genieten van alle voordelen van een maaltijdbox. 

Ekomenu is de enige aanbieder met een speciale gluten- en lactosevrije maaltijdbox. De foodbox van Ekomenu bevat alle benodigde ingrediënten voor 3 maaltijden of meer. Het menu zit boordevol met groenten, peulvruchten, vleesvervangers, vlees en vis. De ingrediënten zijn supervers, van het seizoen en bovendien altijd 100% biologisch. Je zet de gerechten doorgaans binnen 30 minuten op tafel. 

Koolhydraatarme maaltijdbox

Het koolhydraatarme dieet is een dieet waarbij je zo min mogelijk producten eet waar koolhydraten in zitten. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn brood, rijst en pasta. Er zitten zowel voor- en nadelen aan dit dieet. Lees je dus goed in over dit dieet of raadpleeg een diëtist. Weet je zeker dat een koolhydraatarm dieet wat voor jou is, dan kan een speciale maaltijdbox met koolhydraatarme recepten uitkomst bieden. Een koolhydraatarme maaltijdbox is een speciale maaltijdbox met daarin alle ingrediënten en recepten voor 3 of meer gezonde en gevarieerde maaltijden met minder koolhydraten. 

Op dit moment biedt Ekomenu menu’s voor 12 verschillende leefstijlen, waaronder de koolhydraatarme leefstijl. Het menu is geschikt voor 1 tot 4 personen en bevat 3 of 4 maaltijden. In totaal kan je wekelijks kiezen uit 20 recepten. 

Naast de speciale maaltijdbox van Ekomenu biedt ook HelloFresh maaltijden aan die koolhydraatarm zijn. Deze vallen onder de zogenoemde Balansrecepten. Ook bij Marley Spoon kun je tussen de recepten koolhydraatarme gerechten vinden. 

Speciale maaltijdboxen voor speciale momenten

Steeds meer mensen volgen speciale diëten. Maaltijdbox aanbieders spelen in op de verschillende wensen en behoeften van specifieke klanten door het aanbieden van speciale maaltijdboxen. Zo zijn er klanten die vegan of vegetarisch zijn, zwanger zijn of een glutenvrij dieet nodig hebben. Daarnaast zijn er natuurlijk ook consumenten die graag met pasen of met de kerst de heerlijkste gerechten koken. Ook dit soort speciale maaltijdboxen worden door bijna alle maaltijdbox aanbieders aangeboden. Consumenten met een speciaal dieet profiteren met een speciale maaltijdbox van alle voordelen die een maaltijdbox te bieden heeft. Door te kiezen voor zo’n speciale maaltijdbox hoef je zelf niet meer na te denken over bijvoorbeeld allergie en kun je met een gerust hart genieten van de heerlijke gerechten uit de maaltijdbox.