Vaker veganistisch eten met een vegan maaltijdbox

en jij veganist of wil je graag bewust meer plantaardig eten? Dan is een veganistische maaltijdbox misschien wel wat voor jou. Gelukkig zijn er al een aantal aanbieders die inspelen op deze behoeften. We hebben de vegan maaltijdbox aanbieders voor je op een rijtje gezet. 

Wat is veganisme?

Voordat we duiken in de wereld van de vegan maaltijdbox aanbieders, is het goed om te weten wat veganisme precies inhoud. Veganisme is een levensstijl waarbij gestreefd wordt om geen dieren te gebruiken. Dit gaat vaak verder dan alleen het vermijden van dierlijk eten. Veganisten kopen ook geen kleding dat gemaakt is van dieren. Het niet eten van dierlijke producten heeft meerdere voordelen. Zo zorgt een veganistische levenswijze ervoor dat dieren niet langer gefokt, opgesloten, uitgebuit of vroegtijdig gedood hoeven te worden. Bovendien biedt een uitgebalanceerd, plantaardig voedingspatroon alle voedingsstoffen om gezond en energiek te blijven. Plantaardig eten verkleint de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziekten. Kortom, vaker vegan eten is goed voor dier, mens en milieu. Des te meer reden om eens een vegan maaltijdbox uit te proberen! 

Veganistische maaltijdbox

Met een vegan maaltijdbox haal je zorgeloos boodschappen in huis. De ingrediënten zijn 100% plantaardig. Dat betekent dat alle recepten glutenvrij, sojavrij, palmolievrij, suikerarm, zoutarm, vetarm, koolhydraatarm en e-nummervrij zijn. Het is bij verschillende aanbieders mogelijk om een vegan maaltijdbox te bestellen. 

Veganbox

De grootste maaltijdbox aanbieder die 100% vegan is, is de . Veganbox is op dit moment de enige aanbieder die zich volledig focust op speciale maaltijdboxen zonder dierlijke producten. Met de Vegan maaltijdbox van Veganbox leer je gemakkelijk veganistisch koken. Je kunt  wekelijks kiezen uit 6 veganistische recepten. Benieuwd naar de veganistische recepten van deze week? Je vind ze hier.  De gerechten zijn heel veelzijdig. Kies bijvoorbeeld voor een kruidige linzenstoof of maak zelf sushi van zilvervliesrijst. Je kunt kiezen uit een Veganbox voor 2 of 4 personen. Je hebt daarbij keuze om 2, 3 of 4 maaltijden per week te laten bezorgen. 

Als je op maandagavond je Veganbox thuis bezorgd krijgt, kook je eenvoudig de lekkerste vegan maaltijden. De maaltijden zijn voorzien van handige receptenkaarten. Daar staat aangegeven welke ingrediënten erin zitten, wat de voedingswaarden zijn, welke ingrediënten je zelf moet toevoegen en je vindt informatie over allergenen. Elke woensdag wordt het menu van Veganbox geupdate voor de maandag erop. Je kunt de recepten tot 3 weken vooruit bekijken. Ga je met vakantie? Dan pauzeer je de Veganbox eenvoudig in je persoonlijke omgeving. 

De ingrediënten die te vinden zijn in de vegan maaltijdbox zijn zoveel mogelijk gepositioneerd. Zo hoef je vrijwel niets weg te gooien. Ook bevat de box weinig verpakkingsmaterialen en plastic. Een bewuste keuze dus. Tenslotte is de inhoud zoveel mogelijk van het seizoen, biologisch en afkomstig van lokale boeren. Je besteld de Veganbox vanaf €37,-. 

Ekomenu

Veganbox is de enige aanbieder die een maaltijdbox aanbiedt die 100% vegan is. Daarnaast zijn er ook aanbieders die vegan gerechten aanbieden. Zoals bijvoorbeeld de maaltijdbox van Ekomenu. Bij deze maaltijdbox aanbieder kies je gemakkelijk jouw leefstijl in je persoonlijke menu. Zo ook de vegan leefstijl. Eenmaal gekozen zie je in de lijst van 20 recepten precies welke recepten vegan zijn. Het Vegan menu van Ekomenu bevat alle ingrediënten voor 3 of 4 maaltijden (die ook nog eens 100% biologisch zijn). Wekelijks wisselt het aanbod van recepten, dus je eet nooit meer hetzelfde. 

Je laat de vegan maaltijdbox van Ekomenu gratis bij je thuis bezorgen, of je kunt hem ophalen bij een Ekoplaza winkel bij jou in de buurt. Als je hem ophaalt in de winkel, kun je gemakkelijk de rest van je veganistische boodschappen bij bestellen. De vegan maaltijdbox van Ekomenu kost je €42,99 per week (voor 3 maaltijden en 2 personen). Eventueel kun je deze uitbreiden naar meer personen of meer maaltijden per week. 

Af en toe plantaardig eten met de maaltijdbox van HelloFresh of Marley Spoon

Naast de vegan maaltijdboxen van Veganbox en Ekomenu kun je bij andere aanbieders vegan recepten bestellen. Zo is het bij Marley Spoon en HelloFresh mogelijk om vegan recepten te selecteren. Echter worden niet elke week evenveel vegan recepten aangeboden en is het aanbod minimaal. Wil je dus wel graag vegan eten, maar dit af en toe afwisselen met andere gerechten, dan zijn deze aanbieders een goede keus. Voor een volledig veganistische leefstijl is de vegan maaltijdbox van Veganbox de beste keus.