Vergelijk de verschillende vegetarische maaltijdbox aanbieders

Steeds meer mensen in Nederland zijn vegetarisch. Daar houden steeds meer maaltijdbox aanbieder rekening mee. Op dit moment zijn er 6 aanbieders die speciale maaltijdboxen zonder vlees, vis en gevogelte aanbieden. Op deze pagina vergelijk je de verschillende vegetarische maaltijdbox aanbieders! 

Vergelijk de beste vegetarische maaltijdboxen 

Op dit moment zijn er 6 vegetarische maaltijdboxen waaruit je kunt kiezen als je geen vlees, vis en gevogelte eet. In het tabel hieronder vergelijk je ze allemaal. 

AanbiederAantal vega-receptenKosten (2 pers. 3 maaltijden)
Ekomenu12 – 18 per week€42,99
HelloFresh9 – 10 per week€40,95
Marley Spoon6 – 8 per week €44,93
Veganbox6 per week€42,50
Familiebox2 – 4 per week€42,50
De Krat3 per week€43,-

Met de maaltijdbox van Ekomenu geniet jij wekelijks van vegetarische gerechten. Het vegetarische menu van Ekomenu bevat alles wat jij nodig hebt om 3 of meer gevarieerde avond maaltijden zonder vlees, vis en gevogelte te koken. De vegetarische maaltijdbox van Ekomenu bevat gerechten boordevol groenten, peulvruchten, vleesvervangers, volkoren producten, kaas en zuivel. De ingrediënten zijn van het seizoen zijn 100% biologisch en komen van lokale boeren. Je bereidt de vegetarische maaltijden van Ekomenu binnen 30 minuten. Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Dat betekent dat je nergens aan vast zit, je kunt op elk gewenst moment je abonnement wijzigen of stopzetten. 

  • Wekelijks keuze uit 12-18 vegetarische recepten
  • €42,99 (2 personen, 3 maaltijden) 
  • 100% biologisch en afkomstig van lokale boeren

De Veggiebox zonder vlees en vis van HelloFresh

Met de Veggiebox van Hellofresh ontdek je elke week gevarieerde recepten met groente in de hoofdrol. Elke week staan er bij HelloFresh verschillende maaltijden zonder vlees of vis op het menu. De recepten zijn geïnspireerd op verschillende keukens, van Italiaans tot Amerikaans. In de Veggiebox zitten genoeg ingrediënten voor 3 tot 6 heerlijke vegetarische maaltijden. Inmiddels is er bij HelloFresh keuze uit 18 recepten per week. Daarvan zijn er minstens 9 vega. In plaats van vlees, vis en gevogelte bevat de vegetarische maaltijdbox van HelloFresh groente, zuivel, noten en uitstekende vleesvervangers. De Veggiebox van HelloFresh is heel flexibel, je kiest namelijk makkelijk recepten buiten jouw standaardmenu. Wil je de Veggiebox maar eet je wel vis, dan kies je in het weekmenu gemakkelijk recepten met vis. 

– Wekelijks minstens 9 vega recepten 

– Vanaf €35,95 (1 persoon, 3 maaltijden)

– Gemakkelijk recepten kiezen buiten jouw standaardmenu 

Vega recepten van Marley Spoon

Bij Marley Spoon kun je niet kiezen voor een speciale vegetarische maaltijdbox. Deze maaltijdbox aanbieder maakt het mogelijk om je eigen box samen te stellen. Elke week kies je bij Marley Spoon uit 20 recepten, daarvan zijn er standaard 8 tot 12 vegetarisch. De recepten in de maaltijdbox van Marley Spoon zijn vaak net even wat anders dan bij andere boxen, dat geldt ook voor de vegetarische recepten. 

– Wekelijks 8 – 12 vega 

– Vanaf €41,95 (1 persoon, 3 maaltijden)

– Inspirerende gerechten 

100% vegetarisch koken met de Veganbox

Wil jij niet alleen eten zonder vlees, vis en gevogelte, maar helemaal zonder dierlijke producten? Dan is de de beste keuze. Deze maaltijdbox is 100% veganistisch en daarmee ook 100% vegetarisch. Met de veganistische maaltijdbox van Veganbox leer je lekker en gemakkelijk veganistisch koken. Bij Veganbox staan er wekelijks 6 heerlijke veganistische maaltijden op het menu. Elke week ontvang je de ingrediënten om maximaal 4 veganistische maaltijden mee te koken. Bij staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom zijn de ingrediënten zo geportioneerd dat je vrijwel niets hoeft weg te gooien. Bovendien bevat deze veganistische maaltijdbox amper plastic en overbodig verpakkingsmateriaal. De ingrediënten zijn van Nederlandse bodem, biologisch en lokaal geproduceerd. 

– 6 veganistische gerechten per week 

– Vanaf €37,- (2 personen, 2 maaltijden)

– 100% veganistisch, vegetarisch, biologisch & duurzaam

De vegetarische maaltijdbox voor het hele gezin van de Familiebox

is de smakelijkste maaltijdbox voor het hele gezin. Familiebox biedt elke week inspirerende en gezonde gerechten met zorg samengesteld voor jong en oud. De gerechten zijn smaakvol door eenvoud en kwaliteit. Je zet de gerechten van de Familiebox binnen een handomdraai op tafel. Wil jij vaker vegetarisch eten met het gezin? Dan stel je gemakkelijk een vegetarische maaltijdbox samen met de vega recepten van de Familiebox. Elke week staan er standaard 4 vegetarische of vegan recepten op het weekmenu. Met heb je dus de mogelijkheid om je hele weekmenu vegetarisch samen te stellen. 

– Standaard 4 vega gerechten 

– Vanaf €37,- (2 personen, 2 maaltijden)

– Vegetarische recepten voor het hele gezin 

De vegetarische Gemakskrat van de Krat 

De Gemakskrat Vega van maaltijdbox aanbieder de Krat bevat alle benodigde ingrediënten voor 3 vegetarische gerechten. In deze vegetarische maaltijdbox vind je veel variatie met peulvruchten, vleesvervangers, vegaburgers, eieren, kaas en nog veel meer. Vaak is een van de gerechten ook vegan. De Gemakskrat Vega is naast vegetarisch ook nog eens duurzaam, biologisch en fairtrade. Veganisten opgelet, er is nu ook een Vegankrat beschikbaar bij de Krat. Deze veganistische maaltijdbox bevat de ingrediënten voor 3 vegan maaltijden. 

– 3 vaste vegetarische gerechten (vaak 1 vegan)

– Vanaf €43,- (3 personen, 3 maaltijden)

– Duurzame en seizoensgebonden ingrediënten 

Voor welke vegetarische maaltijdbox ga jij?

Ben jij vegetarisch en op zoek naar een vegetarische maaltijdbox? Dan heb je dus aardig wat keuze. Hopelijk hebben we je met bovenstaande informatie een goed beeld gegevens over de vegetarische maaltijdboxen van de verschillende aanbieders. Voor welke vegetarische maaltijdbox ga jij?