Waar komen de recepten uit jouw maaltijdbox vandaan?

Summary:

Iedere week kan jij kiezen gerechten voor je maaltijdbox, maar deze gerechten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Iedere maaltijdbox heeft een team aan receptontwikkelaars die iedere week nieuwe gerechten bedenken. Lees hier wat meer over wat deze mensen betekenen voor jou maaltijdbox.

Keuze uit gerechten

Zo goed als alle aanbieders van maaltijdboxen geven je de keuze zelf te kiezen welke gerechten je in de maaltijdbox wilt. Zo heb je bijvoorbeeld bij HelloFresh keuze uit 13 gerechten, bij Familiebox uit 12 gerechten en bij de foodbox Marley Spoon heb je zelfs keuze uit 20 gerechten. Ze geven je deze keuze, omdat iedereen een eigen smaak heeft. Zo kan iedereen kiezen wat die zelf lekker vind.

Maaltijden bedenken

De recepten in jou maaltijdbox, worden bedacht door receptontwikkelaars. Iedere week bedenken ze nieuwe recepten of variaties op al oudere recepten die aangeboden kunnen worden aan de klanten. Het is vaak al lastig genoeg om te bedenken wat je wilt eten, laat staan iedere week nieuwe recepten te bedenken. Recepten voor maaltijdboxen ontwikkelen is zelfs nog iets moeilijker dan het klinkt, je moet namelijk met aardig wat dingen rekening houden.

Aandachtspunten bij receptontwikkeling

Recepten ontwikkelen klink al moeilijk genoeg, maar er moet zeker rekening gehouden worden met een aantal punten. Een aantal van deze punten behandel is wel leuk om te behandelen.

Prijzen: De prijs voor een gerecht kan niet te hoog worden. Dit zal leiden tot een duurdere maaltijdbox. Hier moet rekening mee gehouden worden omdat er anders niet valt te concurreren

Voedingswaarde: Maaltijdboxen proberen makkelijke, gezonde maaltijden voor jou op tafel te zetten. Er wordy dus zeker gelet op de voedingswaarde als zouten, vetten en koolhydraten wanneer er een recept wordt gemaakt.

Variatie: Iedere week kan je een nieuwe maaltijdbox bestellen. Het is dan natuurlijk fijn als er wat variatie in de gerechten zit. Zo heb je bijvoorbeeld niet twee weken achter elkaar keuze uit 4 pastagerechten. Dit is belangrijk om het leuk en vernieuwend te houden.