Wie bereiden jouw maaltijdboxen?

Summary:

Wellicht bestel je al een tijdje een maaltijdbox, maar hoe gaat dat proces eigenlijk in werking? Lees hier hoe jou maaltijdbox word bereid!

Wellicht bestel je al een tijdje jou favoriete maaltijdbox. Voor inspirerende recepten, ondersteuning om gezonder te eten, meer groente binnen te krijgen of gewoon simpelweg omdat het je een hoop tijd scheelt. Wie stellen de gerechten eigenlijk samen en wie komen er allemaal aan te pas om de maaltijdbox bij jou bezorgt te krijgen?  Dat lees je in deze blog.

Receptontwikkeling

Het team van de receptontwikkelaars speelt de hoofdrol bij het creëren van maaltijdboxen en starten de circel. Zij bedenken de recepten en berekenen of het recept in het gestelde budget past. Vaak zijn er in elk team receptontwikkelaars wel een paar diëtisten. Deze diëtisten zorgen niet alleen dat de maaltijden voedzaam genoeg zijn, maar berekenen ook de voedingswaarde en controleren het recept op allergenen. Daarnaast zijn er creatievelingen, met een passie voor koken, die aan elke maaltijd een bijzondere en smakelijke twist geven.   

Stylisten/Fotografen

Na de receptontwikkeling wordt het gerecht gekookt en op de foto gezet. Soms gaat het niet in een keer goed of blijkt een recept niet goed uit te pakken. Afhankelijk van de reden wordt deze aangepast of helemaal weggelaten. Er wordt doorgaans gekookt in een standaard keuken om de toegankelijkheid van de recepten te waarborgen. Vervolgens wordt het en op de foto gezet.

Inkoop

Na dit proces worden de ingrediënten ingekocht. Dit is een nauwkeurig werk en wordt dan ook door analytische personen uitgevoerd. Ook is van belang de inkoop op tijd te doen, want met grote hoeveelheden zoals bij maaltijdboxen is het voor leveranciers van belang ruim van tevoren, minimaal een week, te weten wat er van hen verwacht wordt. Zeker bij kleine bedrijven met verassende producten is dit van belang, omdat zij niet op massa productie zijn berekend.

Inpak

Nadat alle producten voor de verschillende recepten zijn besteld gaan deze naar het inpakcentrum. Hier worden de boxen samengesteld op basis van de recepten die jullie hebben gekozen. Dit gebeurt in een gekoelde inpak centrum voor de vers garantie van de producten.

Bezorg

Na dit gehele proces hoeft de maaltijdbox alleen nog bij jou bezorgd te worden. Het verschilt per aanbieder hoe dit gebeurd. Veel aanbieders hebben een extern bedrijf die de maaltijdboxen het inpakcentrum ophaalt en zo over het hele land bezorgd. Enkele aanbieders zoals HelloFresh doen dit vanuit henzelf. Dit is vaak te herkennen aan de busjes met het logo van de maaltijdbox erop.