Makkelijk tijd besparen met een maaltijdbox

Summary:

Na een lange dag werk heb je vaak geen zin meer om na te denken over het avondeten. Hierbij kunnen maaltijdboxen erg helpen. Lees hier hoe je tijd bespaard met een maaltijdbox!

Hoeveel tijd bespaar je nu een maaltijd box?

Druk, druk, druk. Dat staat vaak op de agenda bij veel mensen. Daarom is het fijn als je niet te veel tijd aan koken kwijt ben. Echter is koken zelf vaak niet het grootste probleem, maar de inspiratie opdoen. ‘’Wat gaan we eten vandaag?’’, is een veelvoorkomende vraag en terecht. De avondmaaltijd is een moment om van te genieten en bij te komen van de dag. Maaltijdboxen hebben ook dit belang voor ogen en voorzien jou van alle gemak om zo efficiënt mogelijk een maaltijd op tafel te krijgen.  

Onderzoek

Nederlanders kunnen – door gebruik te maken van een maaltijdbox – liefst 5 uur per weer besparen. Dat blijkt uit een onderzoek van maaltijdbox Marley Spoon. De leverancier onderzocht allereerst hoe lang klanten gemiddeld bezig zijn met het kiezen van de wekelijkse recepten. Dit duurt gemiddeld 2,5 minuut. Tel daarbij op de relatief korte bereidingstijd van de gerechten van een maaltijdbox (25 minuten). Wanneer je elke dag met deze box zou koken zou je maar liefst 5 uur per week besparen op de totale boodschappen- en kooktijd. Het onderzoek werd in opdracht van Marley Spoon uitgevoerd door Peil.nl onder 1000 Nederlanders.

Hoe bespaar je tijd?

Het is duidelijk dat je kan tijd besparen met een maaltijdbox, maar wat heeft dit allemaal voor voordelen? Hieronder zijn een aantal tijdbesparende redenen genoemd waarom mensen kiezen voor een maaltijdbox:

– Je hoeft geen inspiratie meer op te doen

– Je hoeft geen boodschappen te doen

– De bereidingswijze is zo uitgeschreven dat er zo efficiënt mogelijk gekookt kan worden

– Keuze uit recepten met extra korte bereiding

– Vaak eenpan of oven gerechten. Dit scheelt weer voor de afwas of vaatwasser

– De recepten staan supersnel op tafel, gemiddeld binnen 25 minuten

Stressvrij aan de eettafel

Efficiënt, zonder stress en met plezier een maaltijd bereiden is zeker wat waard. Zodat je heerlijk relaxt aan de eettafel kunt zitten en rustig kan genieten van je zelfgemaakte, verse en gezonde maaltijd. En dat in zo kort mogelijke tijd. Tip: wil je efficiëntie 2.0? Dan kun je kiezen voor een oven gerecht of een eenpansgerecht, dit staat vaak aangeven bij de gerechten in het menu, dan kun ondertussen nog iets afronden óf bijkomen van je dag met een drankje erbij.

Gezellige recepten

De recepten zijn stap voor stap uitgeschreven, zodat zelfs een kind de was kan doen. In dit geval kan helpen in de keuken. Die extra handjes kunnen je goed helpen en tegelijkertijd kun je de dag bespreken. De Familiebox, de naam zegt het is, is een maaltijdbox speciaal voor families en is erop gespecialiseerd om kinderhandjes mee te laten helpen in de keuken. Naast dat het gezellig is om samen te koken bespaar je ook nog tijd.