Veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdboxen

Ben jij op zoek naar een maaltijdbox maar zoek je eerst nog naar een aantal antwoorden op vragen over maaltijdboxen? Dan vind je mogelijk een antwoord op jouw vraag op deze pagina. We hebben hier een aantal antwoorden gegeven op vragen die wij regelmatig krijgen. Is er een vraag die hier niet tussen staat? Mail dan even naar onze infobox, dan beantwoorden we je vraag persoonlijk. 

Hoeveel dagen kun je koken met een maaltijdbox? 

Het verschilt per maaltijdbox aanbieder voor hoeveel dagen je recepten kunt kiezen. Zo kies je bij voor maximaal 4 maaltijden per week en maximaal 4-5 personen. Bij HelloFresh kies je minimaal 3 en maximaal 6 maaltijden per week en kun je de maaltijdbox gebruiken voor maximaal 6 personen. Bij kies je een box voor 2 of 4 personen en maximaal 4 maaltijden per week. Bij de Krat ontvang je standaard 3 gerechten per week voor maximaal 4 personen. 

Moet je zelf nog ingrediënten in huis halen?

Een maaltijdbox bevat in principe alle ingrediënten die je nodig hebt. Het enige wat je zelf moet toevoegen is (olijf)olie, peper en zout. Het is ook handig om bloem en bouillonblokjes in de voorraadkast te bewaren. 

Hoe eenvoudig zijn de recepten van een maaltijdbox?

De koks van de verschillende maaltijdbox aanbieders stellen wekelijks eenvoudige en gezonde recepten samen. De recepten passen in een gebalanceerd voedingspatroon, dat betekent onder andere dat de ingrediënten voldoen aan de schijf van vijf. Daarnaast zitten er zo min mogelijk bewerkte producten in, zo weinig mogelijk suikers en zo min mogelijk slechte vetten. Het verschilt per maaltijdbox aanbieder hoe eenvoudig of complex de gerechten zijn. Zo staat de maaltijdbox van Marley Spoon bekend als de creatieve maaltijdbox waarbij de gerechten doorgaans wat complexer zijn. 

Hoelang duurt het koken van een gerecht?

De recepten van de meeste maaltijdboxen hebben een bereidingstijd van tussen de 20 en 40 minuten. De meeste tijd zit doorgaans in het snijden van de groenten en het vlees. De meeste maaltijdbox aanbieders bieden ook gerechten aan die je extra snel op tafel zet. De lekker snel gerechten van HelloFresh zet je doorgaans in 20 minuten op tafel. 

Wat doen maaltijdbox aanbieders tegen voedselverspilling?

De porties van de gerechten in de maaltijdbox zijn perfect geportioneerd, om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk voedsel wordt weggegooid. Zij gaan bij het portioneren van de gerechten uit van de gemiddelde eter. Daarnaast gooien ze visueel afwijkende producten niet weg. Zo zul je regelmatig kromme komkommers en andere afwijkende groenten tegenkomen. 

Is er een vegan maaltijdbox?

Jazeker, de 100% veganistische maaltijdbox is die van Veganbox. Bij deze maaltijdbox aanbieder kies je wekelijks uit 2, 3 of 4 gerechten voor 2 of 4 personen. Elke week heb je de keuze uit 6 verrassende veganistische recepten. De Veganbox is gericht op gezondheid, milieuvriendelijkheid en dierenwelzijn. Er zijn ook maaltijdbox aanbieders die wekelijks een aantal veganistische recepten aanbieden. Zo bieden HelloFresh, Marley Spoon en de Krat ook vegan recepten aan. 

Is er een maaltijdbox speciaal voor gezinnen met kinderen?

Familiebox is een maaltijdbox aanbieder die zich speciaal richt op gezinnen met kinderen. Zo zijn alle maaltijden kidsproof en voorzien van meer dan 200 gram groente. Je kiest bij Familiebox wekelijks uit 12 recepten waarmee je niet alleen de kinderen, maar ook jezelf blij maakt. 

Is er een biologische maaltijdbox?

Voor mensen die biologische producten belangrijk vinden, is Ekomenu de ideale maaltijdbox. Ekomenu staat bekend als een gezonde en 100% biologische maaltijdbox. Deze maaltijdbox vertegenwoordigd maar liefst 13 leefstijlen, bijvoorbeeld gluten- en lactosevrij, koolhydraatbewust en eiwitrijk. Ekomenu biedt wekelijks keuze uit meer dan 20 recepten, waarvan de ingrediënten dus altijd biologisch zijn. 

Hoe vind de betaling van de maaltijdbox plaats?

De eerste foodbox betaal je met iDeal, Paypal of Creditcard. Daarna wordt het abonnementsbedrag van je maaltijdbox wekelijks, of tweewekelijks geïncasseerd, afhankelijk van de gekozen bezorg frequentie. 

Zit je vast aan een maaltijdbox?

Bij bijna elke maaltijdbox aanbieder heb je de mogelijkheid om je abonnement wekelijks te pauzeren. Ben je bijvoorbeeld een weekje op vakantie? Dan zet je de maaltijdbox gewoon stop. Je zit dus nergens aan vast.