Waar vind ik de beste 1 persoons maaltijdbox?

Summary:

het is niet altijd even makkelijk om voor 1 persoon te koken. Maaltijdboxen kunnen je hierbij helpen! Lees hier welke maaltijdboxen geschikt zijn en wat voor voordeel het kan hebben voor je!

Ben je wel eens totaal inspiratieloos? Of merk je dat je vaak op dezelfde gerechten terugvalt? Wellicht mis je soms ook de motivatie om een warme maaltijd voor jezelf te maken en geef je de voorkeur aan een boterham of bestel je wat. Terwijl je weet dat een warme maaltijd en wat extra groente je wel goed zouden doen. Zeker nu het wat kouder wordt is extra vitamine van belang om nare verkoudheden of een griepje te voorkomen. Kortom het is niet altijd even makkelijk om voor 1 persoon te koken en daarom kan een 1 persoons maaltijdbox je best een handje helpen. Maaltijdboxen leveren namelijk verse ingrediënten voor recepten met een interessant tintje.

Verschillende aanbieders van een 1 persoons maaltijdbox

Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen die jou dit handje kunnen helpen met elk andere eigenschappen. Hello Fresh en Ekomenu bieden de mogelijkheid om vanaf 3 verschillende 1-persoonsmaaltijden per week te leveren.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een maaltijdbox voor 2-personen te bestellen en vervolgens het tweede portie in te vriezen voor een andere dag in de week. Dat scheelt die dag weer een dag in de keuken staan, maar heb je de maaltijd toch wel zelf bereid alleen op een andere dag.

De Krat heeft overigens ook een 1 persoons maaltijdbox, de inspiratiebox. Dit is om bijzondere prpoducten uit te testen, maar geen volledige maaltijdbox.  

Flexibel

De maaltijdbox kun je aanzetten voor een paar dagen per week. Je kunt het aantal personen en het aantal maaltijden per week naar jouw wens aanpassen. Ook kun je de box aan of uitzetten wanneer jij een weekje wilt overslaan. Let op dat je dit wel tijdig aangeeft, want de boxen zijn vaak tot max 1 week van tevoren te wijzigen.

Prijs van een maaltijdbox voor 1 persoon

Bijna alle boxen hebben een kortingscode voor de eerste bestelling. Zo is de eerste bestelling bij De Krat voor 5 euro per portie en krijg je bij Veganbox 40% korting. Deze korting staat aangegeven op de site en wijst voor zich. Wel geld hoe meer maaltijden je bestelt hoe lager de prijs per portie wordt. Hier kun je dus ook gebruik van maken om een extra maaltijd te maken en deze in te vriezen om zo kosten te besparen, maar wel te profiteren van de maaltijdbox. In onderstaande tabel wordt de prijs van 2-persoon box gebruikt indien er geen 1-persoon box beschikbaar is.

Overzicht van maaltijdboxen

AanbiederVoor 1 persoonDagen per weekBeginprijsBezorgkostenMeer info
Hello Freshja3-6 maaltijden16,99 euro (5, 67 per portie)Gratis
Ekomenuja3-4 maaltijden39,95 euro (11, 32 per portie)GratisB
Familieboxnee2-4 maaltijden34,01 euro (8,50 per portie)5,99C
De Kratnee3 maaltijden44 euro (7, 33 per portie)GratisD
Marley Spoonnee2-4 maaltijden44, 93 euro (7,48 per portie)5,99 euroE
Veganboxnee2-4 maaltijden33,01 euro (8,25 per portie)5,99 euroF