08 11 2022

Voor 1 persoon koken met maaltijdboxen?

Ben je wel eens totaal inspiratieloos? Of merk je dat je vaak op dezelfde gerechten terugvalt? Wellicht mis je soms ook de motivatie om een warme maaltijd voor jezelf te maken en geef je de voorkeur aan een boterham of bestel je wat. Terwijl je weet dat een warme maaltijd en wat extra groente je wel goed zouden doen. Zeker nu het wat kouder wordt is extra vitamine van belang om nare verkoudheden of een griepje te voorkomen. Kortom het is niet altijd even makkelijk om voor 1 persoon te koken en daarom kan een maaltijdbox je best een handje helpen. Maaltijdboxen leveren namelijk verse ingredi├źnten voor recepten met een interessant tintje.


Verschillende maaltijdboxen

Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen die jou dit handje kunnen helpen met elk andere eigenschappen. Hello Fresh en Ekomenu bieden de mogelijkheid om vanaf 3 verschillende 1-persoonsmaaltijden per week te leveren.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een maaltijdbox voor 2-personen te bestellen en vervolgens het tweede portie in te vriezen voor een andere dag in de week. Dat scheelt die dag weer een dag in de keuken staan, maar heb je de maaltijd toch wel zelf bereid alleen op een andere dag.

De Krat heeft overigens wel een inspiratiekrat voor 1-persoon met bijzondere dingen om eens uit te proberen, maar dit is geen maaltijdbox enkel te inspiratie.  


Flexibel

De maaltijdbox kun je aanzetten voor een paar dagen per week. Je kunt het aantal personen en het aantal maaltijden per week naar jouw wens aanpassen. Ook kun je de box aan of uitzetten wanneer jij een weekje wilt overslaan. Let op dat je dit wel tijdig aangeeft, want de boxen zijn vaak tot max 1 week van tevoren te wijzigen.

 

Prijs

Bijna alle boxen hebben een kortingscode voor de eerste bestelling. Zo is de eerste bestelling bij De Krat voor 5 euro per portie en krijg je bij Veganbox 40% korting. Deze korting staat aangegeven op de site en wijst voor zich. Wel geld hoe meer maaltijden je bestelt hoe lager de prijs per portie wordt. Hier kun je dus ook gebruik van maken om een extra maaltijd te maken en deze in te vriezen om zo kosten te besparen, maar wel te profiteren van de maaltijdbox. In onderstaande tabel wordt de prijs van 2-persoon box gebruikt indien er geen 1-persoon box beschikbaar is.


Overzicht

Aanbieder

Voor 1 persoon

Dagen per week

Beginprijs

Bezorgkosten

Meer info

Hello Fresh

ja

3-6 maaltijden

16,99 euro (5, 67 per portie)

Gratis

Ekomenu

ja

3-4 maaltijden

39,95 euro (11, 32 per portie)

Gratis

B

Familiebox

nee

2-4 maaltijden

34,01 euro (8,50 per portie)

5,99

C

De Krat

nee

3 maaltijden

44 euro (7, 33 per portie)

Gratis

D

Marley Spoon

nee

2-4 maaltijden

44, 93 euro (7,48 per portie)

5,99 euro

E

Veganbox

nee

2-4 maaltijden

33,01 euro (8,25 per portie)

5,99 euro

F