Wat is de goedkoopste maaltijdbox van Nederland?

Summary:

Benieuwd wat de goedkoopste maaltijdbox van Nederland is? We hebben het voor je uitgezocht en de verschillende aanbieders op een rijtje gezet!

Veel mensen twijfelen of ze een maaltijdbox moeten aanschaffen. De reden daarvoor is dat men vaak denkt dat het duurder is dan bijvoorbeeld zelf naar de supermarkt gaan. In de meeste gevallen is dit zeker zo. Wat de meeste mensen echter vergeten is dat een maaltijdbox netjes bij je thuis wordt bezorgd. Daarnaast bevat de maaltijdbox vernieuwende recepten die je van tevoren zelf kunt uitkiezen: je hoeft ze dus niet zelf te denken. Verder zijn de boodschappen precies afgemeten voor de hoeveelheid porties die je ermee wenst te bereiden. Kortom, de meerwaarde van een maaltijdbox zit hem juist in de eenvoud en vernieuwing. 

De kans is groot dat je op deze pagina bent beland omdat je overweegt een maaltijdbox aan te schaffen. De meest voor de hand liggende reden daarvoor is waarschijnlijk omdat je wekelijks dezelfde gerechten kookt omdat je geen inspiratie hebt voor iets nieuws. Bij maaltijdbox begrijpen we dat je deze gewoontes wilt doorbreken. Daarom hebben we een prijsvergelijking gemaakt zodat je direct kunt zien bij welke maaltijdbox jij het goedkoopst uit bent. Je kunt natuurlijk pas na het testen concluderen of een maaltijdbox duur is. Neem dus het totale plaatje van service en gemak mee in je beoordeling.

Wat kost een maaltijdbox?

We hebben een prijsvergelijking gemaakt en komen daardoor met een duidelijke lijst van goedkoopste maaltijdboxen. De volgende maaltijdboxen zijn in de vergelijking opgenomen:

1. Versh 

2. HelloFresh

3. Marley Spoon

4. De Krat

5. Familiebox

6. Veganbox

7. Ekomenu

Om je een idee te geven van de kosten van een maaltijdbox hebben we hieronder een lijstje gemaakt van alle producten en processen die worden meegenomen in de kosten voor het maken van een maaltijdbox. Je betaald o.a. voor 

– Alle ingrediënten (groente, vlees/vis, aardappelen, rijst, kruiden etc.)

– De bezorging van de maaltijden

– De recepten die worden meegeleverd

– Klantenservice en ondersteuning in de keuken

– Online account voor service en bestellingen

– Tijdbesparing (je hoeft zelf de deur niet meer uit)

– Gemakkelijk een gezondere levensstijl aannemen

De verzendkosten zitten altijd al in de prijs inbegrepen. 

Goedkoopste maaltijdbox

Voor de prijsvergelijking voor de goedkoopste maaltijdbox hebben we voor de verschillende aanbieders gekeken naar de standaard maaltijdboxen met normale gerechten. Dit om een zo eerlijk mogelijke vergelijking te kunnen maken. 

Hieronder vindt je de actuele prijzen van april 2021 voor een kleine (2 pers.) en een grote (4 pers.) maaltijdbox met 3 gerechten per week (op volgorde van goedkoopste maaltijdbox naar duurste maaltijdbox):

2 pers. 4 pers. 
1. Versh€32,50€50,-
2. HelloFresh€40,95€61,80
3. Marley Spoon€41,95€59,95
4. De Krat€42,-€63,-
5. Familiebox€42,50€68,-
6. Veganbox€42,50€60,-
7. Ekomenu€42,99€63,99

Goedkoopste prijzen per maaltijd per persoon 

In het overzicht hieronder kun je de goedkoopste maaltijdboxen per persoon bekijken. Ook hierbij zijn we uitgegaan van de standaard box voor een kleine (2 pers.) en een grote (4 pers.) maaltijdbox met 3 gerechten per week. 

Box kleinBox grootPrijs p.p kleinPrijs p.p groot
1. Versh€32,50€50,-€5,42€4,17
2. HelloFresh€40,95€61,85€6,83€5,15
3. Marley Spoon€41,95€59,95€6,994,99
4. De Krat€42,-€65,-€7.00€5,41
5. Familiebox €42,50€68,-€7,01€5,67
6. Veganbox€42,50€60,-€7,01€5,-
7. Ekomenu€42,99€63,99€7,17€5,33

Goedkoopste biologische maaltijdbox

In het rijtje van goedkoopste maaltijdboxen is Ekomenu al voorbij gekomen. Deze maaltijdbox werkt uitsluitend met ingrediënten die biologisch zijn en direct van de boer komen. 

Kies je dus graag voor een biologische maaltijdbox met ingrediënten rechtstreeks van de boer? Kies dan zeker voor Ekomenu. In het rijtje goedkoopste maaltijdboxen is Ekomenu misschien wel de duurste box, maar in vergelijking tot de prijzen van de andere boxen scheelt het zeker niet veel. Sterker nog, voor slechts 0,50 cent meer eet je volledig biologische maaltijden. Biologisch eten hoeft dus niet veel duurder te zijn, zeker niet als maaltijdbox. 

Ekomenu kan dus een goede keuze zijn voor jou wanneer je graag een volledig biologische maaltijdbox ontvangt. 

Goedkoopste maaltijdbox kiezen?

Na het lezen van bovenstaande lijsten is het duidelijk welke maaltijdbox het goedkoopst is, namelijk de maaltijdbox van Versh. Je vraagt je dan misschien af waarom je voor een duurdere box uit het rijtje zou kiezen. Veel mensen beginnen met een goedkope maaltijdbox om uit te proberen of een wekelijkse box met eten iets voor hen is. Na verloop van tijd stapt men soms over naar een duurdere box omdat ze bijvoorbeeld behoefte hebben aan meer service of kwalitatief betere producten en recepten. Let wel, een duurdere box hoeft niet altijd beter te zijn. Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen en behoeften.